Campion cu Dinamo în 1989-199, când fotbalul românesc era dominat total de Steaua, Răducioiu a atras imediat după Revoluție atenția cluburilor din Vest. A ales Serie A, jucând mai întâi la Bari și Verona, înainte ca Lucescu să îl transfere la Brescia. Sezonul excelent în tricoul "rândunenelor" s-a tradus în 1993 într-un transfer la Milan, dar pe San Siro nu a confirmat.
Mondialul din 1994 a arătat un Răducioiu în formă maximă și, cum nici Hagi nu performase la cel mai înalt nivel la Real Madrid, nimeni nu își punea problema că Răducioiu nu își va reveni, mai ales că avea doar 24 de ani. Însă, Mondialul din State a fost probabil ultimul loc în care "Marele Blond" a strălucit.
A urmat un transfer la Espanyol, unde nu a jucat tocmai slab, iar a doua mare șansă a carierei, după Milan, s-a numit West Ham. A rezistat doar un sezon pe Boleyn Ground, iar Harry Redknapp, antrenorul de atunci al "ciocănarilor", a explicat de ce.
Alte Sporturi
NetBet, primul cazino licențiat în Romania, anunță un nou Pachet de Bun Venit în 2022
ACUM 10 ORE
CITEȘTE ȘI:
ADIO, HAALAND! POCHETTINO PREGĂTEȘTE MAREA LOVITURĂ, DUPĂ CE PREIA PE UNITED

Răducioiu sau dezamăgirea provocată de un fotbalist ce putea fi mare

Vorbind de cele mai mari flopuri din cariera sa de antrenor, Redknapp (tehnician cu o experiență uriașă, care a condus între 1983 și 2015 formații importante, precum West Ham, Southampton, Portsmouth sau Tottenham) l-a nominalizat pe Răducioiu în fruntea listei. Adus cu multe speranțe la Londra, pentru 2,4 milioane de lire, românul a fost o dezamăgire. Deși avea calitate, acesta se comporta ca o primadonă și nu a reușit nicio clipă să se adapteze într-un campionat dur, cum era cel englez în anii '90. Mentalitatea avută a făcut și ea ca un jucător extrem de talentat, cu un potențial uriaș, să se rateze, este de părere Redknapp.
"Am lucrat două ore cu Răducioiu în prima zi de antrenamente şi trebuie să recunosc că am fost impresionat. Era un finalizator de calitate şi părea că va fi un transfer de succes. Dar când am ajuns la pregătirea fizică, nici nu voia să audă.
Nu suporta să fie atacat prin alunecare. Julian Dicks de-abia aştepta să intre la el, să vadă din ce stofă e făcut, dar Răducioiu a spus foarte clar că nu îl interesează astfel de provocări. În primele două meciuri de pregătire, Răducioiu nu a făcut decât să se plângă de tratamentul primit din partea adversarilor.
Nu mă pune să explic cum un fost jucător de clasă a devenit brusc o amintire, dar ceva i s-a întâmplat şi s-a pierdut cu totul. Era obişnuit să stea la coadă trei ore, în Bucureşti, pentru o bucată de pâine şi, brusc, purta un ceas de 28.000 de lire sterline. Probabil că această trecere a fost prea mult pentru el", a povestit Redknapp, citat de sportbible.com.
West Ham a reprezentat începutul sfârșitului pentru cariera lui Răducioiu. Din 1996 până în 2004, când s-a retras, vârful de atac a marcat doar 20 de goluri. Adică o medie de ceva mai mult de două reușite/an.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alte Sporturi
Te pot găsi clienții? Adăugați-vă afacerea gratuit pe o hartă folosită de milioane de utilizatori
IERI LA 12:28
Alte Sporturi
Suplimente alimentare pentru libido și viața sexuală
12/01/2022 LA 18:22