Rusia e izolată aproape total din punct de vedere sportiv, după ce Putin a decis să declanşeze războiul din Ucraina. Deciziile luate de Vest sunt perfect justificate, dorindu-se să se tragă un semnal de alarmă extrem de puternic în legătură cu invazia unui stat suveran independent.
Consecinţele sunt cât se poate de grave pentru sportivii ruşi, care acum se află în imposibilitatea de a mai concura în majoritatea sporturilor. Deja am asistat la primul caz de schimbare de cetăţeni, Pavel Sivakov, ciclistul lui Ineos, decizând să îşi ia cetăţenia franceză pentru a putea participa la curse.
CITEŞTE ŞI:
Alte Sporturi
Ponturi și cote pariuri pentru prima finală Conference League
19/05/2022 LA 16:45
FIFA VA DESCHIDE O FEREASTRĂ SPECIALĂ DE TRANSFERURI! CE JUCĂTORI VOR BENEFICIA DE ACEASTĂ DECIZIE

Exod în masă al sportivilor ruşi?

Reacţia Kremlinului a venit imediat, presa aservită lui Putin condamnând astfel de "trădări de ţară", în speranţa că vor fi doar cazuri izolate de sportivi care aleg să reprezinte altă naţiune. Totuşi, Alexander Zhulin, dublu medaliat olimpic pentru Rusia la patinaj (Lillehammer şi Albertville), consideră că exemplul lui Sivakov va fi luat de mulţi alţi sportivi, pentru că aceştia sunt în acest moment în imposibilitatea de a-şi exercita meseriile.
"E foarte greu de prezis ce va urma. Situația actuală e tare dificilă. Schimbarea cetățeniei va fi însă privită ca o trădare. Cum se vor uita oamenii la acești sportivi?
Pe de altă parte, i-aș putea înțelege și pe ei. Și-au petrecut toată viața antrenându-se, așteptând să concureze, iar Federațiile Internaționale le transmit acum că nu au voie și că vor rata un sezon întreg, poate mai multe. Vestul va face totul să ne distrugă sportul!
Cred că toți vor să aducă în continuare glorie țării lor, să participe sub steagul Rusiei, să își audă imnul. Ce fac Federațiile Internaționale e peste puterea mea de înțelegere. E dureros și jenant. În aceste condiții, nu exclud o plecare în masă a sportivilor ruși, atât în patinaj, cât și în alte sporturi", a spus Zhulin, potrivit Sport24.ru.
Exceptând tenisul, acolo unde sportivii ruşi au dreptul să participe în continuare, dar sub steag neutru, în majoritatea sporturilor importante, ruşii sunt interzişi din cauza invadării Ucrainei.
As.ro
CE VARIANTE ARE REAL MADRID DUPĂ REFUZUL LUI KYLIAN MBAPPE. CUM AR PUTEA ARĂTA ATACUL LUI ANCELOTTI
19/05/2022 LA 07:05
Alte Sporturi
Cum îi motivezi pe copii să practice un sport și să aibă o viață activă
17/05/2022 LA 14:03