În momentul în care doriți să vă amenajați o gradină, este necesar să țineți cont de mai multe aspecte dacă vă doriți un rezultat cu adevărat special.

Delimitați spațiul

Acesta este un pas de bază și totuși foarte des omis. În primul rând, trebuie să definiți clar spațiul dedicat grădinii dumneavoastră. Nu trebuie să aveți o gradină cât un stadion de fotbal, pentru că, chiar și pe o suprafață mică, puteți obține un rezultat remarcabil. Nu uitați să difiniti și cel puțin o alee de trecere astfel încât eforturile să fie vizibile, puteți planta un pat de flori de-a lungul unui perete al casei de exemplu sau a unei alei, puteți ridica “ziduri” de plante și lista poate continua.
Alte Sporturi
Creierul tău şi jocurile de noroc
01/08/2022 LA 13:16

Puteți aduce plante deja mature și sădi în gradina dumneavoastră

Da, este plăcut să faceți totul de la început, însă, de la plantarea semințelor și până la maturizare, s-ar putea să dureze mai mult față de cum v-ați aștepta. Înțelegi atunci importanța sădirii unor plante care sunt deja bine dezvoltate, iar acest lucru vă va economisi timp și vă va ajuta să vă atingeți obiectivul mai repede. Alegeți aceste plante perene și arbuști cu înțelepciune, astfel încât să faceți o alegere optimă în funcție de nevoile pe care le aveți, dar și o alegere înțeleaptă astfel încât plantele să se potrivească între ele.

Luați în considerare și plantele anuale

Nu toate plantele cresc în același timp sau în același ritm. În funcție de anotimp, unele cresc mai repede decât altele. Dacă vreți să aveți o gradină frumoasă anul acesta, atunci trebuie să dați prioritate plantelor anuale. Aceste plante sunt campionii creșterii rapide. Între primăvară și toamna târziu, trec de la sămânța însămânțată la flori și vor fi deja foarte dezvoltate în această vară.
Dar trebuie să lucrați și la cum să vă faceți grădina să arate grozav în fiecare anotimp. Vă veți pregăți astfel pentru viitor și veți evita să fiți nevoiți să schimbați în mod constant răsadurile. Pentru a face acest lucru, primăvara și văra, plantați și flori perene: floarea de colț, stânjenel, bujor, lăcrămioare, margaretă, și așa mai departe. Aceste plante revin în fiecare an, aproape fără efort și asigura o imagine a grădinii dumneavoastră complet impecabilă.

Întreține-ți grădina în mod regulat

Fără întreținere, nu vă veți putea bucura de o grădină frumoasă, lucru care este complet evident. Prin urmare, este necesară întreținerea grădinii în mod regulat, dar și prin utilizarea unor unelte speciale care să vă ajute să vă ușurați sarcinile. Curățați uneltele înainte de orice utilizare și scăpați de buruienile care cresc în jurul plantelor din gradina dumneavoastră. De asemenea, îndepărtați foarte regulat florile uscate pentru a încuraja producția de altele noi. Nu uitați să udați corect plantele din grădina dumneavoastră pentru a le putea asigura o dezboltare corectă. Există multe alte lucruri pe care le puteți face pentru a proteja plantele din gradina dumneavoastră. De exemplu, ati spune ca o ventilatie buna este suficienta pentru a mentine temperatura la o valoare optima, însă, în zilele extrem de însorite și calde, în zilele caniculare, puteți apela la acea plasa de umbrire care vă oferi un plus de protecție plantelor.

Folosiți compost în grădina dumneavoastră

Compostul este în mare parte subutilizat în grădină. Cu toate acestea, vă permite să reciclați toate deșeurile verzi, dar și o mare parte din deșeurile de bucătărie. Mai bine decât atât, compostul este atât un suport de viață pentru microorganismele din sol, dar oferă și mulți nutrienți esențiali pentru creșterea plantelor.

Decorează-ți grădina după bunul plac

Grădina dumneavoastră este unică și ar trebui să vă reflecte personalitatea. Dar este și locul ideal pentru a vă odihni sau pentru a vă primi prietenii în jurul unei mese bune. Aveți nevoie deci și de mobilier: o bancă, scaune, mese, hamac, șezlong și tot felul de alte obiecte care vă pot crește confortul și care pot da un plus în ceea ce privește imaginea grădinii. Și pentru a vă face grădina și mai frumoasă, adaugați elemente decorative: statui, lumini, de exemplu, sau obiecte decorative împrăștiate puse frumos intre plante. Vor fi atât de multe surprize de descoperit pentru oaspețîi care vor vizita proprietatea dumneavoastră.

Pregățiți-vă de apariția unui număr mai mare de insecte

Prezența dăunătorilor este inevitabilă într-o grădină, trebuie să îi accepți. Atâta timp cât nu roiesc, nu reprezintă o amenințare reală pentru plantele dumneavoastră. Daca sunt prea multe, înseamnă că gradina dumneavoastră nu este suficient de diversificată sau că nu oferă condiții bune pentru a găzdui insecte auxiliare. Larvele de buburuză sunt astfel utile în protejarea unei grădini. Într-adevăr, acestea mănâncă afide. Prin urmare, trebuie să depuneți toate eforturile pentru a le acomoda și să le oferiți un petic de iarbă înaltă cu multe flori și în curând le veți vedea apărând. Apariția insectelor într-o gradina este inevitabilă, astfel că, învățați să controlați acest lucru și să acționați dacă observați că numaul lor devine prea mare. Totuși, dacă doriți să utilizați soluții de dezinsecție, trebuie să știți că efectul este unul de scurtă durată și puteți pune în pericol plantele din gradină.
Alte Sporturi
FOTE 2022 | Amalia Puflea, două medalii de aur și sperăm din nou la rezultate notabile în gimnastică
31/07/2022 LA 04:52
Alte Sporturi
Super-complex sportiv multifuncțional, la Craiova! Anunțul oficial
15/07/2022 LA 12:27