Însă, odată cu înaintarea în vârstă, dorința și plăcerea au tendința să se diminueze. Și chiar dacă schimbările hormonale aduse de menopauză sau andropauză ne pot jena, există unele soluții simple de folosit care să te ajute să îți păstrezi elanul amoros.
Îmbunătățirea și creșterea libidoului
Libidoul corespunde dorinței sexuale. Este proprie fiecărei persoane în parte și poate varia în funcție de individ și perioade ale vieții. Se poate întâmpla ca această dorință să lipsească sau să fie considerată insuficientă. Acest fenomen poartă numele de pană sexuală. Absența dorinței sau orgasmului, disfuncții erectile...scăderea libidoului poate căpăta forme diferite atât la bărbat cât și la femeie. Cauzele scăderii libidoului sunt multiple: poate fi legată de cauze primare (anatomice) sau secundare, legate de alte cauze: vârsta, o operație chirurgicală, menopauza, andropauza, post-partum. Un libido scăzut poate fi și consecința unui mod de viață dezordonat (stres, surmenaj, alcool) sau unei stări emoționale și psihologice (anxietate, depresie, doliu).
Alte Sporturi
Ponturi și cote pariuri pentru prima finală Conference League
IERI LA 16:45
Atunci când această situație persistă, poate deveni o problemă. Există numeroase soluții naturale pentru a crește libidoul.
Produse naturale pentru creșterea libidoului
Există produse naturale menite să ne ajute în această situație precum un produs afrodisiac. Gemoterapia, aromaterapiad și unii nutrienți (oligoelemente, minerale, vitamine), participă în egală măsură la stimularea sexuală. Dacă este necesar, aceste plante vor contribui la o eventuală igienă de viață (alimentație, activitate fizică, gestionarea stresului). Unii nutrienți se dovedesc a fi extrem de importanți pentru echilibrul sexual. Un deficit de iod poate avea un impact considerabil asupra funcționării hormonilor tiroidieni care participă în special la echilibrul libidoului. Cât despre zinc, acesta contribuie la stabilirea unui nivel normal de testosteron în sânge. O bună cantitate de zinc se află și în sardine sau în cacao spre exemplu.
Magneziul contribuie la relaxare și la diminuarea senzației de oboseală. Vitaminele din grupa B contribuie la reglarea metabolismului energetic, la reglarea activității hormonale și ne protejează celulele de stresul oxidativ. Un complex de multi-vitamine, bogat în minerale, se dovedește a fi o idee excelentă pentru relansarea libidoului. Echilibrând diferitele funcții ale organismului, acest tip de complex ne ajută să ne regăsim vitalitatea generală și, drept urmare, să avem o viață intimă mai bună.
Vestea bună este că acest complex de multi-vitamine se poate găsi în orice farmacie. Și, dacă tot ești la o farmacie, ar fi bine să mai iei și ceva pentru imunitate precum Astha ca să treci cu bine peste sezonul rece. În plus, nu trebuie să neglijezi nici sănătatea ficatului și intestinelor tale. Cere sfatul unui farmacist pentru a opta pentru cele mai bune suplimente alimentare.
Alte Sporturi
Cum îi motivezi pe copii să practice un sport și să aibă o viață activă
17/05/2022 LA 14:03
Alte Sporturi
Cele mai bune sloturi cu tematică Western!
16/05/2022 LA 11:06