La doar o săptămână după ce gimnastul Ivan Kuliak a făcut un gest controversat la festivitatea de premiere de la Doha, apărând pe podium cu litera "Z" pe piept (simbolul neoficial al sprijinului pentru războiul), alte imagini șochează opinia publică. La un meci de bandy din Rusia, două formații departamentale, SKA Neftyanik și Dinamo Moscova, și-au așezat sportivii în forma literei "Z".
Din păcate, sportivii au fost încă o dată instrumente de manipulare în mâna Kremlinului, iar imaginile au creat vâlvă în Occident.
Alte Sporturi
Ponturi și cote pariuri pentru prima finală Conference League
ACUM 18 ORE
Ucraineanul Vladyslav Heraskevych, cel care s-a pronunțat în timpul Jocurilor Olimpice împotriva războiului, deși acesta nu începuse, a luat la rândul său act de demersul sfidător al rușilor.
"Sportivii ruși susțineau că în sport nu e loc de politică și că suspendările și descalificările lor sunt scandaloase. Iată o imagine de la partida dintre Ska Neftyanik și Dinamo Moscova. Încă credeți că sportivii ruși nu au nicio legătură cu războiul din Ucraina?", a scris Vladyslav Heraskevych pe Twitter.

Gestul istoric al lui Vladyslav Heraskevych, la Beijing

Situația geopolitică tensionată din estul Europei s-a reflactat, din păcate, și în sportul mondial, iar Jocurile Olimpice au fost scena unui moment extrem de controversat. Pericolul începerii unui război între Rusia și Ucraina ținea în alertă întreaga lume, iar un sportiv ucrainean a dorit să transmită un mesaj cu privire la acest aspect.
Vladyslav Heraskevych, un sportiv de 23 de ani care reprezintă Ucraina în concursul de skeleton, a afișat o pancartă pe care se vedea scris "Nu războiului în Ucraina".
CIO interzice vehement orice practică de acest gen, politizarea sportului fiind un subiect extrem de tensionat în ultimii ani. Heraskevych nu a fost sancționat în vreun fel pentru gestul său, dar i s-a transmis să nu mai repete gestul și după manșa a 4-a. Oricum, scopul ucraineanului a fost atins, însă, câteva zile mai târziu, Putin ataca Ucraina.

Mesajul politic afișat de un sportiv ucrainean, la Beijing, după ce și-a terminat cursa

Alte Sporturi
Cum îi motivezi pe copii să practice un sport și să aibă o viață activă
17/05/2022 LA 14:03
Alte Sporturi
Cele mai bune sloturi cu tematică Western!
16/05/2022 LA 11:06