Competițiile sportive de anvergură din România vor avea o nouă gazdă. Este vorba despre Sala Polivalentă din Oradea. Este estimat ca finalizarea construcției de la Oradea să aibă loc spre finalul verii, în câteva săptămâni. La finalul lunii iulie, Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a anunțat, în timpul unei vizite la Oradea, că lucrările la Sala Polivalentă sunt gata în proporție de 96%.
"Astăzi suntem practic la 96% din gradul de execuție inițial al acestui proiect, Sala Polivalentă Oradea, cu 5500 de locuri pentru handbal, respectiv 5200 la baschet și volei și peste 7000 pentru spectacole. O investiție importantă, o tratăm ca pe o prioritate a Ministerului Dezvoltării, cu finanțare de la minister, iar implementarea se face prin Compania Națională de Investiții", a declarat Cseke Attila în timpul unei vizite pe șantier.

O nouă sală modernă este aproape gata la Oradea

Alte Sporturi
NetBet, primul cazino licențiat în Romania, anunță un nou Pachet de Bun Venit în 2022
20/01/2022 LA 22:03
Ministrul a menționat că finalizarea lucrărilor au fost decalate de o investiție suplimentară, solicitată de Primăria Oradea. "Pe parcus a apărut încă o solicitare a Primăriei Municipiului Oradea, pe care am susținut-o și i-am dat curs, drept urmare avem un contract în plus, pentru dotări suplimentare. Este vorba de un sistem de sonorizare mai performant, care să permită organizarea de evenimente, concerte și manifestări culturale în condiții mai bune. O investiție în plus față de suma inițială de 2,5 milioane de lei.
Contractul este încheiat. Vor fi luate aceste dotări și cu asta, din punct de vedere al ministerului, sala va avea toate cele necesare. Termenul de finalizare anunțat era sfârșitul lunii iulie, cu aceste dotări suplimentare probabil vom mai avea câteva săptămâni de lucru peste acest termen. Preconizăm că această sala polivalentă va fi funcțională, conform proiectului tehnic, așa cum a fost el anunțat, până la sfârșitul lunii august", a precizat ministrul, potritiv Bihon.ro.
Proiectul în valoare de aproximativ 27,6 milioane de euro este realizat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții. Din totalul sumei alocate, Primăria Oradea asigură 5,2 milioane euro, reprezentând 19% din valoarea investiției.
Alte Sporturi
Te pot găsi clienții? Adăugați-vă afacerea gratuit pe o hartă folosită de milioane de utilizatori
19/01/2022 LA 12:28
Alte Sporturi
Suplimente alimentare pentru libido și viața sexuală
12/01/2022 LA 18:22