Standardul a fost supus unei rescrieri cuprinzătoare pentru a se asigura că obiectivele și scopurile sale susțin nevoile în schimbare ale lumii actuale și reflectă mediul din ce în ce mai complex în care își desfășoară activitatea organizațiile. Acest tip de certificat despre. care vom discuta mai mult mai jos, poate ajuta la gestionarea și îmbunătățirea performanței în domenii metrice cheie, cum ar fi consumul redus de energie, reducerea deșeurilor, reciclarea sporită și costurile mai mici ale materiilor prime și consumabile.
Acest lucru reduce nevoia de strategii reactive, cum ar fi curățarea și litigiile, care pot duce la daune reputaționale și proceduri judiciare. Ce este de fapt, un mediu sistem de management? Un sistem de management de mediu ajută organizațiile identifică, administrează, monitorizează și să-și controleze problemele de mediu într-un Manieră „holistică”. Alte standarde ISO care privesc diferite tipuri de sisteme de management, precum ISO 9001 pentru managementul calității și ISO 45001 pentru sănătatea și securitatea muncii, toate folosesc o structură de nivel înalt. Aceasta înseamnă că ISO 14001 poate fi integrat cu ușurință în orice ISO existent sistem de management. ISO 14001 este potrivit pentru organizațiile tuturor tipuri și dimensiuni, fie ele private, non-profit sau guvernamentale. Este necesar ca o organizație să ia în considerare toate problemele de mediu relevante pentru operațiunile sale, cum ar fi poluarea aerului, probleme de apă și canalizare, gestionarea deșeurilor, contaminarea solului, atenuarea și adaptarea schimbărilor climatice, utilizarea resurselor și eficienţă.
Ca toate standardele ISO de sistem de management, ISO 14001 include necesitatea de a continua îmbunătățirea sistemelor unei organizații și abordarea preocupărilor de mediu. Standardul a fost recent revizuit, cu îmbunătățiri cheie, cum ar fi creșterea proeminența managementului de mediu în cadrul planificării strategice a organizației procese, contribuție mai mare din partea conducerii și un angajament mai puternic față de inițiative proactive care sporesc performanța de mediu. Ce beneficii va aduce către afacerea sau organizația mea? Există o mulțime de motive pentru care o organizație ar trebui să adopte o abordare strategică pentru îmbunătățirea mediului performanţă. Utilizatorii standardului au raportat că ISO 14001 ajută: • Demonstrați conformitatea cu actualul și viitorul cerințele legale și de reglementare • Creșteți implicarea și implicarea conducerii de angajați • Îmbunătățiți reputația companiei și încrederea a părților interesate prin comunicarea strategică.
Alte Sporturi
Cazinoul MrBit dă startul distracției la Cupa Mondială din Qatar
IERI LA 09:51
De asemenea, printre beneficii se va mai numără și : Realizarea obiectivelor strategice de afaceri prin încorporare problemele de mediu în managementul afacerii • Oferiți un avantaj competitiv și financiar prin eficiență îmbunătățită și costuri reduse • Încurajați performanțe ecologice mai bune a furnizorilor prin integrarea lor în sistemele de afaceri ale organizației. • Credibilitate sporită. A fi evaluat independent în raport cu ISO 14001: 2015 vă crește credibilitatea și oferă un avantaj competitiv față de companiile necertificate atunci când este invitat la licitație. • Managementul riscurilor. Certificarea conform ISO 14001: 2015 vă poate ajuta să demonstrați că gestionați riscurile de mediu și că faceți îmbunătățiri continue față de ținte specifice. • Reducerea costurilor. Prin promovarea îmbunătățirii continue față de obiectivele de mediu, ISO 14001 poate contribui la utilizarea mai eficientă a materiilor prime și performanțe sporite, ducând la reduceri de costuri.
Ultimul beneficiu la fel de important si care trebuie luat in considerare este faptul ca acest standard internațional este ușor de integrat ISO 14001. 2015 împărtășește un cadru comun al sistemului de management cu alte standarde ale sistemului de management, cum ar fi ISO 9001 și ISO 45001, permițând integrarea ușoară cu sistemele dumneavoastră de management al calității, mediului și sănătății și securității ocupaționale. Și acum urmează întrebarea pe care cu siguranță ne-o vom pune după ce vom citi totul mai sus despre acest certificat ISO 14001: ar trebui să fiu certificat la ISO 14001? Este chiar o necesitate pentru compania mea, chiar mă ajută sau îl mai pot amâna? Certificarea acreditată conform ISO 14001 este nu este o cerință și organizațiile poate culege multe dintre beneficii folosind standardul fără a merge prin certificarea acreditată proces.
Cu toate acestea, certificarea terță parte, în cazul în care o certificare independentă organismul vă audiază practicile cerințele standardului. Este un mod de semnalizare către cumpărători, clienții, furnizorii și alte părți interesate pe care le-ați implementat standardul în mod corespunzător. Mai mult, pentru unele organizații, ajută la arată cum îndeplinesc reglementările sau cerințele contractuale. Deși dezvoltăm și publicăm standarde, ISO nu efectuează certificare. Și la final haideți să înțelegem care sunt cerințele pentru a dobândi un astfel de certificat. În cadrul standardului există numeroase elemente ale ISO 14001 care trebuie îndeplinite de organizațiile care caută recunoaștere formală pentru SME. Cerințele generale includ: Dezvoltarea unei politici de mediu care să reflecte angajamentele unei organizații; Numirea unei persoane (persoane) responsabile de coordonarea SMM; Identificarea modului în care organizația interacționează cu mediul; Identificarea impactului real și potențial asupra mediului; Identificarea cerințelor de conformitate de mediu; Stabilirea obiectivelor, țintelor și programelor de mediu;
Monitorizarea și măsurarea progresului pentru atingerea obiectivelor sale; Revizuirea sistemului și a performanței de mediu; și Îmbunătățirea continuă a performanței de mediu a organizației. Cam acestea fiind spuse, v-ați decis pentru ISO 14001?
Alte Sporturi
Eduard Novak, mesaj special pentru români de Ziua Națională: "Pentru cei care cunosc munca grea!"
01/12/2022 LA 14:29
Alte Sporturi
Numeroasele utilizări ale soluțiilor de ambalare din plastic!
27/11/2022 LA 14:02