Articol scris de Simona Alexa
Alin Chirilă are 33 de ani, un titlu de campion european MMA, 2 centuri câștigate cu trudă și un vis pe care și-l va îndeplini în toamna acestui an: Gala Blood Fight League (BFL), ediția I, pe care o va organiza pe 25 septembrie, în Sala Sporturilor Constantin Jude din Timișoara.
Povestea campionul începe însă de jos, de foarte de jos, și crește treptat prin visuri și dorințe, atinse pas cu pas, o ascensiune frumoasă pe scara succesului. Gonit de tată de acasă, din Galați, la 17 ani, cu 70 de lei în buzunar, Alin Chirilă a ajuns în Timișoara. Câteva seri la rând, tânărul de atunci a dormit în parcuri, pe bănci, iar mai apoi s-a angajat ca salahor, în primul șantier care i s-a oferit și găzduire.
UFC
Negumereanu a ajuns la 3 victorii consecutive după ce l-a învins pe Kennedy Nzechukwu în UFC 272
06/03/2022 LA 08:21
“M-am angajat în construcții, unde aveam o baracă, pat și o pernă pe care să pun capul. Câștigam 30 de lei la ziua de muncă. Cea mai puternică amintire pe care o am din perioada aceea este senzația de foame, senzație pe care o simțeam în permanență. Nu aveam nimic, chiar nimic, nimic și am înțeles foarte bine că eu va trebui să muncesc mult în viață. O perioadă am dus-o foarte greu. Greu mi-a fost și când am plecat la muncă, în Anglia, ca muncitor cu un contract pe un șantier. Aveam soție și mi se născuse primul copil și trebuia să susțin totul. Ca să ajung la muncă, în Londra, făceam naveta zilnic. Era un drum de aproape 2 ore dus, două întors, cu autobuzul, care era mai ieftin decât metroul. Într-o zi, am decis să intru într-o sală de sport. Treceam zilnic pe lângă ea, când mă îndreptam spre muncă. M-am înscris. Practic, eu m-am dus să fac sport pentru mine, nu cu gândul să ajung campion. În sala respectivă, printre ceilalți antrenori se afla și Brad Pickett, activ atunci în UFC, în America. Abia după un an și jumătate, doi, Brad Pickett m-a băgat în seamă și am început să ne antrenăm 1 la 1. El este omul care a văzut potențial în mine, care mi-a spus să muncesc, să muncesc, mentorul meu și omul căruia îi port un respect deosebit”, spune Alin Chirilă.
https://i.eurosport.com/2021/09/03/3212189.png
Cu Brad Pickett alături, Chirilă, băiatul simplu din Galați, a reușit să câștige respectul adversarilor, în cușcă, două centuri și apoi titlul de campion european de MMA.
“Visurile mele n-au fost mărețe din prima. Când m-am apucat să fac sport, a fost din dorința de a fi “fit”. Serios, asta îmi doream, să am corp de sportiv și, practic, de acolo au început toate visele mele. Ca persoană sunt un pic mai diferit, eu am visuri realiste, pe care consider că le pot atinge. Nu pot să visez un avion dacă eu nu-mi permit nici măcar o mașină. Prima oară, când m-am apucat de sportul acesta, am visat să pot să am un meci în cușcă, ăsta era visul meu. Și mi s-a întâmplat. După ce am avut primul meci în cușcă, antrenându-mă mai departe, am visat să câștig o centură la amatori – atunci – și am câștigat-o. Pe urmă, visam să debutez la profesioniști și să îmi construiesc o carieră. Am muncit din greu, am debutat la profesioniști, și am avut și asta, urmând să lupt pentru un titlu, o centură la profesioniști care, la fel, era o altă doriță mare de-a mea. Și am câștigat 2 titluri în profesioniști, în două categorii diferite. Au fost și alte visuri: să am o familie închegată, să pot să am grijă de ea, copiii să-mi fie bine, să putem să creștem într-un mediu sănătos, să mă țină Dumnezeu alături de nevastă, de copii, să fiu un exemplu pentru alte cupluri.E dificil în ziua de astăzi, mulți oameni, după ce ajung faimoși și dau de bani se despart și o iau pe căi diferite. Și eu am avut foarte multe încercări cu soția mea. Dar am rezistat și asta datorită puterii dragostei și a tuturor lucrurilor peste care am trecut împreună. Alt vis de-al meu a fost să am casa mea, să pot sta liniștit cu familia – copiii și soția. Am început cu o garsonieră, acum am casă și afaceri în construcții și imobiliare.
https://i.eurosport.com/2021/09/03/3212185.png
Pe urmă, am visat să fiu antrenor și asta mi s-a întâmplat. Chiar am avut și un elev care a câștigat o centură la amatori. Am fost foarte mândru ca antrenor. Următorul vis mare, după toate acestea, a fost acela de a organiza o gală de MMA. Și asta mi se întâmplă chiar acum. Astăzi, îmi trăiesc visul actual cu toate celelalte la un loc: am familie, am casa mea, am un business, am trecut prin tot circuitul ăsta de la început până la profesioniști, am 2 titluri și organizez o gală de MMA: Blood Fight League. Practic, eu nu am un vis măreț, din prima, ca să mă demotivez pe parcurs și să apară anumite piedici. Am mai multe visuri care mă duc către un vis mai mare. Așa este mai simplu pentru modul meu de viață. Am visuri simple, realiste, la care, cu multă muncă și multă trudă, pot ajunge, le pot îndeplini”, mărturisește Alin Chirilă.
https://i.eurosport.com/2021/09/03/3212187.png
Pe 25 septembrie, în Timișoara, Alin Chirilă alături de alți doi parteneri, vor organiza Gala Blood Fight League, la Timișoara, un concept gândit după galele de MMA desfășurate la Londra.
“Practic, Gala Blood Fight League este încununarea trecutului meu plin de durere, plin de sângele de la antrenamente, de vânătăile și durerile pe care le-am avut cu familia și cu sărăcia prin care am trecut. Visez demult la această Gală. Premiile pe care le pun acum, și pe care le voi pune pe viitor în joc în edițiile Galelor BFL, vor fi cu mult peste media care se plătește în România, în Galele MMA. Vreau să duc MMA -ul din România la un alt nivel. Vreau să fie mult mai bine plătit decât alte promoții. Personal, mi s-a propus să lupt într-o Gală unde eram foarte prost plătit. Am ales alta, unde câștigul era acceptabil. Eu știu câtă muncă și sudoare se află în spatele unui spectacol din cușcă. Știu câte sute de ore de antrenament și ce sacrificii implică performanța și că un luptător intră în cușcă cu gândul la premiu. Galele BFL din România vor avea promoții atât de atractive, încât, sunt sigur că se vor înscrie în ele și sportivi din afara țării. Vor veni străinii să lupte aici, la noi. Vor fi meciuri mai bine plătite ca afară, nu doar în România. Și alți sportivi buni, și români de afară, și străini, or să vrea să vină să lupte în promoția noastră. Sistemul pe care îl vom adopta la galele BFL îi va motiva financiar și le va răsplăti munca și sacrificiile. Voi încuraja toți sportivii să lupte în țară, să nu mai fugă prin străinătate, la diferite promoții, arătându-le că pot câștiga și în România din MMA. Ușor, ușor vom construi asta. Voi fi unul dintre cei mai mari promoter de MMA din Europa”, spune Alin Chirilă, luptător de MMA profesionist și unul dintre organizatorii Galei Blood Fight League.
Arte Marţiale Mixte
Koreshkov, K.O.-ul anului în MMA. Adversarul s-a ales cu 5 coaste fracturate și plămânul perforat
21/02/2022 LA 10:40
Arte Marţiale Mixte
VIDEO | K.O. brutal la categoria supergrea! 'Bombardierul', trimis la podea după doar 18 secunde
25/10/2021 LA 05:37