Meciul anului în kickboxing are loc sâmbătă, în Olanda, în cadrul Galei Glory 76 și îi are în prim-plan pe românul Benny Adegbuyi, care se luptă cu legendarul Badr Hari.
La cea mai spectaculoasă categorie a tuturor timpurilor - cea a greilor – se înfruntă, sâmbătă seara, legendarul Badr Hari și românul Benny Adegbuyi.
Miza confruntării este obținerea biletului de challenger pentru titlul mondial. Practic este o luptă între numerele 2 - Benny Adegbuyi, și 3 - Badr Hari, în topul mondial.
Arte Marţiale Mixte
Aleksandr Pisarev a încetat din viață, la 33 de ani. Rușii cred că a fost otrăvit
02/11/2022 LA 12:59
Cătălin Moroșanu are încredere în calitățile prietenului său și speră din tot sufletul într-o victorie a lui Benny.
"Benny nu mai are nevoie de vreun cuvânt din partea mea. Eu sunt prietenul lui și știe foarte bine că eu îl susțin din tot sufletul. Este un moment epocal pentru România! Eu cred că Benny poate să facă o surpriză frumoasă și să ne facă mândri înainte de Crăciun, să ne facă o surpriză frumoasă și să ne facă mândri, să ne aducă un cadou frumos, nouă, românilor. L-am văzut pregătit, sper să facă un meci extraordinar. Cred că Benny are o șansă mare să-l învingă pe Badr Hari", a declarat Cătălin Moroșanu, pentru AS.ro.

Benny Adedbuyi - Badr Hari | Marocanul e văzut favorit

Benny revine în confruntările din Glory după o victorie împotriva lui D’Angelo Marshall, precedată de înfrangerea în fața lui Jamal Ben Saddik, în finala piramidei de 8 din cadrul turneului Glory 62, finală în care s-a calificat în aceeași seara cu două victorii împotriva lui Arkadiusz Wrzosek si Jahfarr Wilnis.
Palmaresul general în kickboxing al lui Adegbuyi este 34-6-0 (19 victorii prin KO).
În schimb marocanul Badr Hari este în postura luptătorului legendar dornic de răzbunare, deoarece a pierdut ultimele trei meciuri, două în fața campionului Rico Verhoeven si unul în favoarea lui Hesdy Gerges.
De altfel, el este recent cooptat în Glory, având la activ doar cele 2 meciuri pierdute cu Verhoeven. În schimb are în spate un trecut glorios în K1, palmaresul său fiind mult mai impresionant: 106-14-0 (92 victorii prin KO).
Meciul a fost anunțat la jumătatea anului, însă în contextul pandemiei a suferit mai multe amânări.
Glory 76 e accesibil în sistem pay-per-view și se desfășoară de data aceasta fără spectatori, ceea ce e considerat de Benny Adegbuyi un avantaj în favoarea lui, deoarece Badr Hari are de fiecare dată suporteri mulți și gălăgioși.
Arte Marţiale Mixte
Succes spectaculos pentru Negumereanu în UFC 227
31/07/2022 LA 07:06
UFC
Negumereanu a ajuns la 3 victorii consecutive după ce l-a învins pe Kennedy Nzechukwu în UFC 272
06/03/2022 LA 08:21