Benny Adegbuyi a scris istorie pentru România în Glory, învingându-l prin KO pe Badr Hari în repriza a treia, în cadrul galei din Olanda. Românul a trecut prin momente dificile în repriza secundă, fiind doborât cu o lovitură de stânga, cu aproximativ un minut înainte de finalul rundei.
KO-ul a venit în debutul ultimei reprize, românul umplându-l de sânge pe legendarul marocan, nevoit să abandoneze.
Luptătorul român de kickboxing Benny Adegbuyi a repurtat în noaptea de sâmbătă spre duminică, în Olanda, la Rotterdam, o victorie excepțională împotriva uneia dintre cele mai mari și iubite legende ale acestui sport, marocanul Badr Hari.
Arte Marţiale Mixte
Aleksandr Pisarev a încetat din viață, la 33 de ani. Rușii cred că a fost otrăvit
02/11/2022 LA 12:59
Primă rundă a fost una echilibrată, începută agresiv de marocan, dar controlată mai bine de Adegbuyi, cu lovituri de picior care l-au ținut la distanță pe Hari. Mai mult, Benny a prins o lovitură de pumn care a părut că l-a afectat pe adversarul său. În ciuda evidențelor, doi arbitri au atribuit repriza marocanului.
Benny a continuat să controleze distanța și în repriza secundă, făcând în permanență pasul înainte. Când mai era mai puțin de un minut românul a încasat o stângă ce l-a doborât, dar din fericire a rezistat, terminând repriza în picioare.
Decis să treacă rapid peste momentul dificil din repriza anterioară, Benny a atacat din primele secunde ale ultimei runde. Un upercut l-a pus la podea pe marocan, spărgându-i nasul.
Badr Hari s-a văzut apoi nevoit să abandoneze, după ce a fost trimis a doua oară la podea și numărat.

Daniel Ghiță lasă de înțeles că performanța lui Benny Adegbuyi are în spate un alt motiv decât valoarea

În conflict cu Benny, Daniel Ghiță anunța ieri, înainte de dispută, că românul nu are vreo șansă. "Badr Hari are explozie, viteză și multă forță. Fără niciun dubiu, favoritul meu este Badr Hari, ca sportiv, luptător și ca om. Pentru că noi suntem adevărați luptători și știm ce înseamnă să pornești de jos, să lupți toată viața, să ajungi sus prin muncă, nu prin show", spunea Ghiță.
Pronosticul acestuia nu s-a împlinit, dar fostul luptător de K1 a continuat să fie activ pe paginile de socializare. Într-o postare pe Facebook, Ghiță a încercat să minimizeze performanța uriașă a lui Benny, explicând că Badr Hari a avut coronavirus în trecutul recent și, ca atare, a fost departe de forma fizică optimă.
"#BadrHari a avut Corona, acum câteva săptămâni, și nu a amânat lupta, ci a luptat! Un sportiv de performanță are nevoie de condiție și recuperare. Respect, Badr!", a scris Daniel Ghiță după lupta lui Benny, pe Facebook.

Benny Adegbuyi: "Hai, România!"

"Hai, România! Mulțumesc România", a strigat Adegbuyi în fața camerelor de luat vederi, după festivitatea de premiere, mulțumindu-i lui Badr Hari că a acceptat să lupte cu el.
"Mă simt nemaipomenit! A fost o luptă excelentă. E un luptător deosebit și mă așteptam să înceapă în forță. Dar am spus-o, și eu sunt foarte dur", a mai spus Benny Adegbuyi la declarațiile de la finalul meciului.
Benny Adegbuyi a obținut una din cele mai mari performanțe ale carierei și a devenit îndreptățit să intre în ring în calitate de challenger, pentru titlul mondial.
Acest lucru nu se va întâmpla mai devreme de jumătatea anului viitor, pentru că actualul campion mondial Rico Verhoeven are deja programat un meci cu Jamal Ben Saddik, în Gala Glory 77, ce va avea loc în 30 ianuarie a anului viitor. Câștigătorul acelui meci va fi adversarul lui Benny pentru centura mondială.
sursă foto:
Arte Marţiale Mixte
Succes spectaculos pentru Negumereanu în UFC 227
31/07/2022 LA 07:06
UFC
Negumereanu a ajuns la 3 victorii consecutive după ce l-a învins pe Kennedy Nzechukwu în UFC 272
06/03/2022 LA 08:21