O adevărată tragedie a fost azi anunțată în lumea sporturilor de contact, după ce tatăl celebrului luptător Khabib Nurmagomedov a murit după o lungă bătălie cu COVID-19. Acesta luase boala în luna aprilie, la fel ca mai mulți membri ai familiei, iar din mai se afla în stare gravă, dar în ultimele zile, starea lui de sănătate s-a agravat, iar medicii nu au putut intervene.
Chiar dacă a fost transportat la Moscova pentru a avea parte de cele mai bune îngrijiri medicale, Abdulmanap era în comă de la finalul lui mai, iar astăzi a pierdut bătălia cu virusul. Este fără îndoială cea mai cunoscută victimă făcută de virus în lumea sporturilor de contact. Tatăl lui Khabib este cel care l-a antrenat pe acesta de când era mic, rusul ajungând campion în UFC, acolo unde a devenit o vedetă la nivel global, după ce l-a învins pe Conor McGregor.

Tatăl lui Khabib Nurmagomedov a pierdut lupta cu COVID-19

Arte Marţiale Mixte
Aleksandr Pisarev a încetat din viață, la 33 de ani. Rușii cred că a fost otrăvit
02/11/2022 LA 12:59
Khabib a spus săptămânile trecute că nu mai puțin de 20 de membri ai familiei sale au intrat în contact cu coronavirus: “În cazul meu, am în familie 20 de persoane bolnave. Mai mult de 20 de persoane sunt internate la terapie intensivă, iar mulți dintre ei nu mai sunt printre noi. Multe dintre cunoștințele meue au murit, mulți părinți, multe rude. Toată lumea se confruntă cu această boală. Această boală i-a afectat inima tatălui meu, iar acum a trebuit să aibă o altă intervenție acolo. Este în situație critică. Îl rugăm pe Alah să-și întoarcă privirea spre noi”, a spus Khabib în urmă cu câteva săptămâni.
De curând, Khabib a fost declarat de mai multe publicații drept sportivul musulman cel mai cunoscut din lume, având milioane de fani din zona arabă. Originar din Daghestan, Khabib trebuia să lupte recent în UFC, dar a fost blocat de virus în Rusia. Cel mai probabil, luptele sale vor fi amânate după vestea teribilă primită azi.
Arte Marţiale Mixte
Succes spectaculos pentru Negumereanu în UFC 227
31/07/2022 LA 07:06
UFC
Negumereanu a ajuns la 3 victorii consecutive după ce l-a învins pe Kennedy Nzechukwu în UFC 272
06/03/2022 LA 08:21