Statele Unite este cea mai afectată țară din lume din cauza pandemiei de coronavirus, cu peste 1.3 milioane de cazuri confirmate (sâmbătă după-amiază). Unul dintre cazuri a fost cel al lu Ronaldo "Jacare" Souza, cel care trebuia să lupte la UFC 249 și a fost prezent și la cântarul oficial, fiind testat pozitiv ulterior.

Toți luptătorii au fost testați pentru COVID-19, și nu numai - au fost 1200 de teste efectuate pentru 300 de persoane. Arena din Jacksonville a fost goală, comentatorii au stat fiecare la masa lui, la conferințele de presă fiecare avea propria masă și propriul microfon.

Arte Marţiale Mixte
Record în UFC: 445 de lovituri în 5 runde! Holloway a lovit o dată la fiecare 2 secunde în runda 4
17/01/2021 LA 15:15

UFC 249

Președintele UFC, Dana White, a dorit să organizeze gala în mai multe locații, însă nu i-a fost permis acest lucru. Astfel, toate luptele au avut loc pe VyStar Veterans Memorial Arena, fără fani.

Iată rezultatele :

Cardul preliminar

  • Vincente Luque l-a învins pe Niko Price - TKO în runda a 3-a
  • Carla Esparza a învins-o pe Michelle Waterson - decizie împărțită
  • Aleksei Oleinik l-a învins pe Fabricio Werdum - decizie împărțită
  • Anthony Pettis l-a învins pe Donald Cerrone - decizie unanimă

Cardul principal

  • Greg Hardy l-a învins pe Yorgan de Castro - decizie unanimă
  • Calvin Kattar l-a învins pe Jeremy Stephens - TKO în runda a 2-a
  • Francis Ngannou l-a învins pe Jairzinho Rozenstruik - KO în runda 1
  • Henry Cejudo și-a apărat titlul bantamweight în fața lui Dominick Cruz - TKO în runda a 2-a
  • Justin Gaethje l-a învins pe Tony Ferguson - TKO în runda a 5-a

Ngannou, victorie fulger

Camerunezul Francis Ngannou a obținut o nouă victorie impresionantă în fața unui om neînvins până la acel moment. Jairzinho Rozenstruik avea 4 victorii în primele 4 lupte în UFC și a fost cel care l-a provocat pe Ngannou.

Lupta s-a încheiat după doar 20 de secunde după ce un croșeu de stânga al lui Ngannou l-a trimis la podea pe Rozenstruik. A fost a 4-a luptă consecutivă încheiată în prima rundă de Ngannou - în total, a luptat 162 de secunde în acest 4 lupte!

Cejudo, victorie și retragere

Co-main eventul serii, duelul dintre Henry Cejudo și Dominick Cruz, a durat și el doar 2 reprize. Cejudo și-a apărat cu succes titlul la categoria bantamweight în fața lui Cruz. După partidă, Cejudo și-a anunțat retragerea la doar 33 de ani!

"Mă retrag în această seară, am 33 de ani, sunt fericit cu cariera mea. Vă mulțumesc foarte mult. Triple C pleacă, nu va trebui să mă mai auziți vorbind de acum încolo" a spus Cejudo după partidă.

Gaethje, campion interimar

Justin Gaethje a obținut victoria carierei în main eventul galei UFC 249. O luptă care a durat aproape 24 de minute, oprită de arbitrul Herb Dean deoarece Tony Ferguson nu mai putea fi lăsat să continue.

Ferguson era marele favorit având o serie de 12 victorii consecutive. Însă evoluția lui Gaethje a fost perfectă iar acesta vrea acum să lupte cu cel căruia i-a luat loc în main eventul galei, Khabib Nurmagomedov. Acesta nu a putut să călătorească pentru gală, însă l-a felicitat pe Gaethje după partidă.

Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.

Arte Marţiale Mixte
Benny Adegbuyi, copleșit de reacțiile românilor: ”Unii s-au pus în genunchi să se roage!”
21/12/2020 LA 12:49
Arte Marţiale Mixte
Daniel Ghiță, reacție uluitoare după super-victoria lui Benny Adegbuyi. De ce ar fi învins, de fapt
20/12/2020 LA 18:15