Situația în Italia e într-un ușor progres, dacă ne raportăm la ce s-a întâmplat în ultima săptămână, însă ea rămâne în continuare una extrem de delicată. Până în această dimineață, autoritățile au raportat 135.586 cazuri de COVID-19, 17127 dintre pacienți pierzându-și viața.

Printre ei și marele atlet Donato Sabia, care era internat la spitalul San Carlo, din Potenza. Gazzetta dello Sport anunță că starea acestuia s-a înrăutățit treptat, după ce în urmă cu două săptămâni a fost diagnosticat cu virusul COVID-19.

Atletism
2021 începe superb pentru atletism: cine e uriașul care a zdrobit recordul mondial la greutate
IERI LA 13:33

Un talentat semifondist, Donato a impresionat în special în cursa de 800 de metri, terminând pe locul al 5-lea finala Olimpică de la Los Angeles, în 1984. 4 ani mai târziu, la Seul, atletul s-a calificat din nou în ultimul act al probei, sosind pe locul 7.

"Atât de mult talent, atât de mult ghinion", scrie sursa citată în caracterizarea făcută fostului mare atlet. Acesta avea posibilitatea de a ajunge unul dintre cei mai mari sportivi în cursa de 800 de metri, însă o accidentare la tendon și-a pus amprenta asupra carierei sale.

Donato fusese în ultimele săptămâni alături de tatăl său, și el bolnav de coronavirus. Acesta s-a stins cu doar câteva ore înainte ca fostul atlet să fie internat, după ce a acuzat simptome din ce în ce mai puternice. Inițial, corpul lui Donato Sabia părea că începe să se recupereze, având câteva zile în care s-a simțit mai bine, dar medicii au fost de la început rezervați cu privire la șansele acestuia.

Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.

Atletism
Situaţie incredibilă în proba de 100 m, după suspendarea lui Coleman. Un singur atlet, cu CV nepătat
28/10/2020 LA 12:23
Atletism
Cel mai rapid om al lumii, interzis la JO de la Tokyo: campionul mondial de la 100m, suspendat 2 ani
28/10/2020 LA 11:39