La puțin mai puțin de un an după ce a câștigat argintul la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Fred Kerley a trecut primul linia de sosire în finala masculină de 100 de metri de pe Hayward Field. Este primul său titlu mondial și primul podium 100% american din 1991.
Kerley, care a fost unul dintre cei patru americani în finala mondială de opt, a terminat într-un timp de 9,86 secunde, cu două sutimi mai bine față de ceea ce a alergat în finala de la Tokyo din vara trecută. Marvin Bracy a luat argint cu timpul 9.88 și l-a învins pe compatriotul Trayvon Bromell cu doar câteva milisecunde.
Atletism
Noul Bolt face senzație! Letsile Tebogo a doborât recordul mondial U20 la 100 m, încetinind pe final
03/08/2022 LA 16:10
Titlul mondial arată că Fred Kerley este cel mai în formă sprinter al momentului în proba de 100 de metri și, cel mai probabil, omul cu cele mai multe șanse la următoarele Jocuri Olimpice de vară de la Paris, în 2024. Nu vorbim doar despre faptul că a câștigat în finala mondială, ci și rezultatele sale constant foarte bune înainte de aceasta, cu timpi de 9.76 și 9.77 la naționalele americane în aer liber de luna trecută, dar și acel 9.79 pe care l-a alergat în căldura de vineri seară. Doar doi americani au alergat vreodată mai repede.
Creșterea lui Kerley în ultimul an a fost rapidă, dar și surprinzătoare. Anterior un alergător desăvârșit de 400 de metri, Kerley a trecut brusc la 100 și 200 vara trecută înaintea probelor olimpice din SUA. Au fost spacialiști care au crezut că va face parte chiar echipa olimpică de la Beijing.
BIANCA GHELBER S-A CALIFICAT ÎN FINALA LA ARUNCAREA CIOCANULUI, LA CAMPIONATUL MONDIAL DE ATLETISM

Fred Kerley, starul tăcut

În lumea sprinterilor profesioniști se vorbește foarte mult, dar Fred Kerley a fost întotdeauna ceva deosebit. Nu se lovește cu pumnul în piept când ajunge în blockstart, iar conferințele lui de presă rareori produc știri. Mai mult, postările din social media sunt adesea însoțite de „#SayNoMore”.
Când a fost întrebat, într-o conferință de presă premergătoare Mondialului din Oregon, dacă va dovedi că cei care nu l-au convocat pentru Jocurile Olimpice de vara trecută au greșit, Kerley a fost previzibil de succint.
"Cred în mine, în primul rând. Am venit aici pentru a fi cel mai bun. Eu nu alerg pentru a fi pe locul doi"
Ultima dată când SUA a luat toate medaliile de 100 m la campionatele mondiale a fost în 1991, cu legendarul Carl Lewis luând titlul. Americanii au făcut la fel și în 1983.

Campionul olimpic Marcell Jacobs a abandonat

Suprinzătorul campion olimpic de la Beijing, Marcell Jacobs este chinuit de o accidentare. Italianul era calificat în semifinala mondială de la Eugene, dar a renunțat să alerge. Probleme musculare care îl deranjează de luni bune s-au agravat și sprinterul născut în Texas nu a putut să-și demonstreze valoarea și la Mondiale.

Marcell Jacobs scrie istorie! Italianul este noul rege al sprintului după aurul de la Tokyo

"În timpul seriilor, Marcell Jacobs a acuzat o contractură la aductorul coapsei drepte. În urma investigațiilor, am decis ca el să nu revină pe pistă pentru semifinale. Starea sa se putea agrava, deși nu există semne a unei leziuni musculare grave" a spus medicul echipei Italiei, Andrea Bili.
Atletism
Încă 5 medalii pentru români, în penultima zi a FOTE! Pe ce loc e România în clasamentul pe națiuni
29/07/2022 LA 15:18
Atletism
Schimbare istorică în atletism pentru Jocurile Olimpice de la Paris. Anunţul World Athletics
25/07/2022 LA 14:52