Internat la spitalul din Latina, Fausto Russo a fost multe zile la terapie intensivă, medicii fiind rezervaţi în acel moment în privinţa şanselor de supravieţuire.
Din fericire, şi-a revenit, iar când medicii i-au propus să folosească un medicament experimental, şi-a dat imediat acordul. Acum, Fausto se simte mult mai bine după ce a fost tratat cu Tocilizumab, folosit în mod normal pentru artrita reumatoidă. Medicamentul e folosit sub formă de experiment AIFA (agenţia italiană a medicamentelor) şi a fost testat iniţial de medicii spitalului Pascale e Cotugno, din Napoli.
Într-un interviu pe Skype pentru Corriere della Sera, citat de Digi24, Russo a vorbit despre îmbunătăţirile vizibile ale stării lui de sănătate, după administrarea medicamentului.
Atletism
Elisha Rotich, victorios în maratonul de pa Paris! Kenyanul, nou record pentru întrecerea din Franța
ACUM 5 ORE
"A venit o doamnă doctor şi mi-a explicat de această nouă posibilitate, acest nou medicament care mă poate ajuta. Am semnat imediat pentru consens, am acceptat şi mi-au făcut prima perfuzie chiar în acea zi. Pot spune că în circa 48 de ore mi-am revenit 60-70%. Am simţit o diferenţă clară. Se face o injecţie pe săptămână, acum ar trebui să fac din nou, că a venit vremea. Dar nu ştiu dacă mai am nevoie, sunt într-o fază de vindecare clară. Pot să vă spun clar că mie mi-a folosit mult, m-a făcut să simt diferenţa în 2-3 zile. M-am simţit incredibil", a spus Russo pentru sursa citată.
Russo a vorbit şi despre cât de traumatizantă a fost experienţa şi cum, înainte să se îmbolnăvească, era de părere că acest virus nu îl poate atinge, fiind tânăr şi având o condiţie fizică de invidiat.
"A reuşi să vorbesc astăzi pentru mine pare un vis. Chiar dacă am masca la îndemână mereu, pentru că nu am posibilitatea de a face efort, sunt încă în faza de vindecare. Am refăcut testul ieri şi sunt încă pozitiv, deci cred că mai am nevoie de 4-5 zile cu totul. Dar când mă gândesc la tot prin ce am trecut şi cum a început acest calvar pentru mine, mă emoţionez. În 38 de ani, am avut o viaţă destul de activă, am făcut multe în lumea sportului. Nu am avut niciodată febră, nimic, iar acum m-am trezit la terapie intensivă. Am stat 6 zile cu perfuzii, fără să mă pot mişca din pat. fără să pot mânca. Doar lichide, cu ajutor acestor perfuzii. Mă gândeam că totul e ireal, tu auzi vorbindu-se de acest virus la TV, dar crezi că nu poate lovi tinerii", a mai spus Fausto Russo.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Atletism
Lista scurtă a candidaților pentru cei mai buni atleți europeni au anului, la masculin și feminin
ACUM 11 ORE
Atletism
#On this Day | 53 de ani de la un moment magic al atletei Viorica Viscopoleanu
14/10/2021 LA 10:50