Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Campionatul Mondial de Atletism din Qatar, primul fără Usain Bolt

Cosmin Cioboata

Publicat 07/10/2019 la 15:50 GMT+3

Campionatul Mondial de Atletism va începe pe 27 septembrie, la Doha (Qatar). Va fi primul turneu fără Usain Bolt, retras din activitate în urmă cu doi ani, la Londra.

Usain Bolt - Berlin 2009

Credit imagine: Getty Images

Fostul alergător britanic, Darren Campbell, a recunoscut că Bolt a lăsat un gol imens în lumea atletismului:
"Usain Bolt este unic în atletism, la fel cum Muhammad Ali este în box. Bolt a avut in impact imens asupra sportului, iar acest lucru se întâmplă foarte rar. Este greu să ștergi cu buretele tot ce a făcut, iar la ora actuală nici nu există sportivi care să-i poată depăși performanțele.", a spus Campbell.

Campbell: "Fără concurență, sportul va avea de pierdut!"

Campbell este ultimul atlet britanic care a câștigat o medalie individuală la Campionatul Mondial. S-a întâmplat în urmă cu 16 ani, la Paris, când alergătorul s-a clasat pe locul al treilea la proba de 100 metri. Campbell a mărturisit că în prezent nu există un atlet de nivelul lui Usain Bolt, dar acest lucru nu trebuie să reprezinte o rușine. El spune că problema ar fi lipsa concurenței și a rivalităților, care trag în jos sportul.
Darren Campbell
"Vara viitoare vor avea loc Jocurile Olimpice de la Tokyo. Eu sper ca atleții să creeze o luptă strânsă pentru a ajunge acolo. Este nevoie de concurență, de rivalitate și de dorință de a fi printre cei mai buni atleți din lume. Sportul are nevoie de aceste lucruri. Dacă nu, mă tem că vom avea de așteptat mult timp pentru a-l vede pe următorul Usain Bolt.", a mai adăugat fostul atlet britanic.
Principalul motiv pentru care nu există concurență în atletism este reprezentat de perioada scurtă dintre Campionatul Mondial din Qatar și Jocurile Olimpice din Japonia. O altă problemă este restricția antrenorilor cu privire la programul atleților. Aici intră exemplele atletelor Shaune MIller-Uibo și Sifan Hassan, care au fost nevoite să aleagă între două maratoane la următorul Campionat Mondial. La fel este și cazul alergătorului Noah Lyles, care va participa numai la cursa de 200 metri.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo