Fostul alergător britanic, Darren Campbell, a recunoscut că Bolt a lăsat un gol imens în lumea atletismului:
"Usain Bolt este unic în atletism, la fel cum Muhammad Ali este în box. Bolt a avut in impact imens asupra sportului, iar acest lucru se întâmplă foarte rar. Este greu să ștergi cu buretele tot ce a făcut, iar la ora actuală nici nu există sportivi care să-i poată depăși performanțele.", a spus Campbell.

Campbell: "Fără concurență, sportul va avea de pierdut!"

Atletism
Bolt a vrut să revină la Jocurile Olimpice de la Tokyo! Ce i-a spus antrenorul când a auzit de plan
09/09/2021 LA 13:02
Campbell este ultimul atlet britanic care a câștigat o medalie individuală la Campionatul Mondial. S-a întâmplat în urmă cu 16 ani, la Paris, când alergătorul s-a clasat pe locul al treilea la proba de 100 metri. Campbell a mărturisit că în prezent nu există un atlet de nivelul lui Usain Bolt, dar acest lucru nu trebuie să reprezinte o rușine. El spune că problema ar fi lipsa concurenței și a rivalităților, care trag în jos sportul.
https://i.eurosport.com/2016/07/22/1898189.jpg
"Vara viitoare vor avea loc Jocurile Olimpice de la Tokyo. Eu sper ca atleții să creeze o luptă strânsă pentru a ajunge acolo. Este nevoie de concurență, de rivalitate și de dorință de a fi printre cei mai buni atleți din lume. Sportul are nevoie de aceste lucruri. Dacă nu, mă tem că vom avea de așteptat mult timp pentru a-l vede pe următorul Usain Bolt.", a mai adăugat fostul atlet britanic.
Principalul motiv pentru care nu există concurență în atletism este reprezentat de perioada scurtă dintre Campionatul Mondial din Qatar și Jocurile Olimpice din Japonia. O altă problemă este restricția antrenorilor cu privire la programul atleților. Aici intră exemplele atletelor Shaune MIller-Uibo și Sifan Hassan, care au fost nevoite să aleagă între două maratoane la următorul Campionat Mondial. La fel este și cazul alergătorului Noah Lyles, care va participa numai la cursa de 200 metri.
Olympic Games
Usain Bolt tremură pentru recordurile lui: "E ciudat și nedrept ce se întâmplă"
21/07/2021 LA 06:10
Atletism
Usain Bolt are coronavirus! Un fotbalist important de la City a luat recent contact cu fostul atlet
24/08/2020 LA 14:54