Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mondo Duplantis și Yulimar Rojas, performanțe fabuloase la Mondialele indoor de atletism din Belgrad

Andrei Nicolae

Actualizat 21/03/2022 la 11:11 GMT+2

Mondo Duplantis este primul om din istoria atletismului care a ajuns la 6,20 metri la săritura cu prăjina. Apoi, Yulimar Rojas a realizat cel mai bun triplu salt din istorie și se apropie de bariera celor 16 metri la feminin.

Armand Duplantis

Credit imagine: AFP

Campionatele Mondiale indoor la atletism, desfășurate la sfârșitul săptămânii în Serbia, au adus în prim-plan câteva rezulatte de excepție. Inclusiv două noi recorduri mondiale și unul egalat.
Eroii actualei ediții au fost Mondo Duplantis și Yulimar Rojas, care și-au doborât propriile recorduri mondiale la săritura cu prăjina, respectiv triplu salt.
Duplantis, un suedez crescut în Louisiana, a depășit 6,20 metri la a treia și ultima sa încercare de a-și ridica recordul cu un centimetru, pentru a doua oară în două săptămâni.
Apoi, Yulimar Rojas (Venezuela) a realizat cel mai bun triplu salt din istorie, indiferent de cadrul în care a avut loc competiția, în aer liber sau indoor, după ce a aterizat la 15,74 metri. Rojas, care a câștigat toate titlurile majore de când s-a clasat pe locul al doilea la Jocurile Olimpice din 2016, și-a depășit recordul mondial de 15,43 metri, stabilit în 2020. Recordul ei mondial în aer liber este de 15,67 metri și a fost stabilit la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Yulimar Rojas și-a propus ca obiectiv major să ajungă la 16 metri

"Să ajung la 16 metri este marele meu obiectiv. În fiecare zi, încerc să mai adaug un centimetru pentru a mă apropia de el. ", a declarat Rojas. La fel ca la Tokyo, săritura record a sportivei a venit la ultima încercare, când avea medalia de aur deja asigurată.
Yulimar Rojas verbessert ihren eigenen Weltrekord
Americanul Grant Holloway a câștigat medalia de aur la 60 m garduri masculin. El și-a egalat recordul mondial de 7,29 secunde în semifinale, apoi a câștigat finala în 7,39.
Au fost și surprize la Mondialele indoord din Belgrad. Etiopianul Samuel Tefera l-a învins pe campionul olimpic Jakob Ingebrigtsen din Norvegia la 1.500 m masculin, alergând în 3:32.77.
Sud-coreeanul Woo Sanghyeok a făcut istorie, după ce a câştigat concursul de săritură în înălţime, cu o performanţă de 2,34 m, oferind ţării sale prima medalie de aur la un Campionat Mondial de atletism în sală.
România a avut 11 reprezentanți la întrecerile din Serbia, iar la final a avut o singură clasare în Top 10, prin Claudia Bobocea, care a ocupat locul 9 în proba de 1.500 m.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo