Atleta ucraineană Iaroslava Mahucih, autoarea celei mai bune performanţe mondiale a anului la săritura în înălţime (2,03 m), a declarat, miercuri, la Eugene că "ucigaşii" ruşi nu-şi au loc la Campionatele Mondiale de atletism care vor debuta vineri la Eugene (Oregon), informează AFP.
Tânăra sportivă, în vârstă de 20 de ani, medaliată cu aur la Mondialele în sală de la Belgrad din luna martie, a făcut referire la cazul rivalei sale şi fosta sa prietenă rusă, campioana mondială şi olimpică en titre Maria Lasiţkene.

Rușii au fost interziși la Campionatele Mondiale de Atletism

Atletism
Noul Bolt face senzație! Letsile Tebogo a doborât recordul mondial U20 la 100 m, încetinind pe final
03/08/2022 LA 16:10
Aceasta nu va putea concura la Eugene întrucât Federaţia internaţională de atletism a urmat recomandarea Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) de a exclude sportivii ruşi şi belaruşi din competiţiile sale ca urmare a invaziei din Ucraina.
"Înainte de 24 februarie (data începerii invaziei ruse în Ucraina), noi am avut bune relaţii, noi am vorbit. Dar din acea zi, totul s-a schimbat pentru că ea nu a mai scris niciodată sportivelor noastre. Ea i-a scris ulterior lui Thomas Bach (preşedintele CIO) pentru a putea concura", a declarat ea ziariştilor referitor la Lasiţskene.
"Eu nu vreau să văd pe pista de concurs ucigaşi. Pentru că acest război a ucis mulţi dintre sportivii noştri", a adăugat ucraineanca.
Mahucih a fost medaliată cu bronz la ultimele Jocuri Olimpice de la Tokyo şi medaliată cu argint la Mondialele de la Doha în aer liber din 2019 de la Doha, două competiţii câştigate de Lasiţkene. Acum, în lipsa Mariei Lasițkene, sportiva din Ucraina este mare favorită la câștigarea medaliei de aur la săritura în înălțime.
Sursa: Agerpres
Atletism
Încă 5 medalii pentru români, în penultima zi a FOTE! Pe ce loc e România în clasamentul pe națiuni
29/07/2022 LA 15:18
Atletism
Schimbare istorică în atletism pentru Jocurile Olimpice de la Paris. Anunţul World Athletics
25/07/2022 LA 14:52