Legal Half-Marathon, prima competiție sportivă din România organizată de comunitatea juridică, îi așteaptă pe toți iubitorii de alergare, pe 27 martie 2022, cu startul din fața Tribunalului București.
Competiția se va desfășura pe cel mai rapid traseu plat din Romania omologat AIMS/World Athletics și este înscrisă in calendarul Federației Române de Atletism.
Categoriile de curse pentru publicul larg și pentru profesiile juridice sunt:
Atletism
Serghei Bubka, în lacrimi: "Fac tot posibilul pentru a-mi salva poporul"
21/04/2022 LA 09:52
 • semimaraton -21,1km
 • semimaraton-ștafetă– 21,1km
 • cursa 10km
 • cursa 3km
 • sunt organizate și curse gratuite pentru copii

Campionii României susțin cauzele caritabile ale evenimentului

Fondurile strânse în cadrul Legal Half-Marathon, dar și cele adunate de alergătorii pe platforma www.galantom.ro, sunt dedicate asigurării de servicii gratuite copiilor și adulților care se confruntă cu boli grave, copiilor cu autism, copiilor aflați în situații vulnerabile șitinerilor instituționalizați din România.
"Sunt foarte bucuroasă să fiu printre primii ambasadori, la prima organizare a Legal Half-Marathon! Mă bucur că lumea justiției dă dovadă de solidaritate, pentru că SPORTUL UNEȘTE, SPORTUL OPREȘTE RĂZBOIAE, iar în aceste momente extrem de grele pentru noi toți, copiii sunt cei mai vulnerabili și au cea mai mare nevoie de noi!" a declarat Elisabeta Lipă, multiplă campioană olimpică la canotaj.

Elisabeta Lipă susține Legal Half-Marathon

Elisabeta Lipă a obținut 5 medalii de aur, 2 de argint și una de bronz la șase olimpiade, a fost de 25 ori campioană a României. În 2000 a fost declarată de Federația Internațională de Canotaj cea mai bună canotoare a secolului XX.
Marius Urzică a urcat pe prima treaptă a podiumului olimpic la cal cu mânere, la Jocurile de la Sydney, din 2000. El este primul și unicul campion olimpic al gimnasticii masculine din România. Este supranumit Regele calului cu mânere după ce, în 2001, a reușit să obțină nota 10,00 pentru exercițiu la Glasgow Grand Prix. Două elemente din gimnastica artistică, unul la cal cu mânere și unul la paralele, îi poartă numele.
"M-am alăturat cu drag Legal Half Marathon ca ambasador și îi felicit pe toți cei care aleg sportul ca o cale sigură de a lupta împotriva stresului zilnic și a sedentarismului! Cred din tot sufletul că fiecare dintre noi are puterea să se schimbe pe sine și să schimbe lumea. Fondurile strânse în cadrul Legal Half-Marathon, dar și cele adunate de alergătorii pe platforma www.galantom.ro, sunt dedicate asigurării de servicii gratuite copiilor și adulților care se confruntă cu boli grave, copiilor cu autism, copiilor aflați în situații vulnerabile și tinerilor instituționalizați din România", a declarat Marius Urzică.

Marius Urzică susține Legal Half-Marathon

La înscrierea pe website-ul www.legalrun.ro, fiecare alergător va putea opta pentru a alerga pentru una dintre asociațiile susținute: Hospice Casa Speranței, Autism Voice, Asociația pentru Victimele Infracțiunilor Sexuale, Asociația The Social Incubator, Fabrica de Daruri, Asociația Avatar și Atelierul de Bine.
Evenimentul este susținut în calitate de ambasadori de: campionul național la suliță și finalist olimpic la Tokyo, Alexandru Novac, campioana europeană și medaliata olimpică Steliana Nistor, multiplul campion național și balcanic la maraton și semimaraton, Alexandru Corneschi, triatlonista Antuanela Manac, jurnaliștii Mihai Rădulescu și Liviu Mihaiu .
Legal Half-Marathon este organizat de Asociatia EOS D’ART, în parteneriat cu: Asociatia Club Sportiv Elite Running, Baroul București Primăria Municipiului Bucureștii, Irina Ghineț Comunicare & PR și are ca scop promovarea sportului și a unui stil de viață sănătos.
Partener și sponsor principal: Banca Transilvania
Sponsori
 • Sanador
 • Electromontaj
 • Mușat și Asociații
 • One United Properties
 • Sindicatul Național al Grefierilor
 • Popescu &Asociații
 • World Class
 • Țuca Zbârcea & Asociații
Cu sprijinul: SCA Duțescu și Asociații și Legal Runners - cea mai mare comunitate de sportivi din domeniul juridic
Parteneri media
 • Europsort
 • Radio Guerrilla
 • Universul Juridic
 • Juridice.ro
Atletism
Legendara Allyson Felix, cea mai titrată atletă din istorie, și-a anunțat retragerea
14/04/2022 LA 09:52
Atletism
Legal Half-Marathon (București, 27 martie 2022) va fi transmis pe pagina de Facebook Eurosport
26/03/2022 LA 08:47