Americanul de 24 de ani a contestat al treia ocazie în care a lipsit de la testul anti-dopping, pe 9 decembrie, lucru confirmat și de Unitatea de Integritate în Atletism. El susține că era la cumpărături de Crăciun ”la doar cinci minute distanță” de casă și că cel care a venit să-l testeze nu a făcut niciun efort să îl contacteze.
”Nu am folosit niciodată și nici nu voi folosi suplimente sau substanțe care să mă ajute din punct de vedere sportiv. Sunt dispus să fac un test anti-dopping în fiecare zi pentru tot restul vieții pentru a-mi dovedi inocența”, a afirmat el.
”Nu am nimic de ascuns dar nu pot dovedi asta dacă nu mi se oferă șansa”, a adăugat el. Coleman a declarat că a fost contactat telefonic ”de fiecare dată” când a fost testat și susține că cel care a venit să-l testeze a scris o adresă greșită pe raportul său atunci când nu l-a găsit acasă.
Atletism
Elisha Rotich, victorios în maratonul de pa Paris! Kenyanul, nou record pentru întrecerea din Franța
17/10/2021 LA 13:01
Unitatea de Integritate în Atletism nu ia în considerare explicația lui Coleman pentru că nu este în politica organizației să sune un sportiv dacă nu este la adresa sa de domiciuliu.
Coleman, care a câștigat primul său titlu la Campionatul Mondial de la Doha de anul trecut - a mai ratat un test pe 16 ianuarie 2019 și unul pe 26 aprilie 2019. Trei teste ratate într-un interval de un an duc la o suspendare de până la doi ani.
https://i.eurosport.com/2020/06/14/2832789.png
Atletism
Lista scurtă a candidaților pentru cei mai buni atleți europeni au anului, la masculin și feminin
17/10/2021 LA 07:16
Atletism
#On this Day | 53 de ani de la un moment magic al atletei Viorica Viscopoleanu
14/10/2021 LA 10:50