Americanul de 24 de ani a contestat al treia ocazie în care a lipsit de la testul anti-dopping, pe 9 decembrie, lucru confirmat și de Unitatea de Integritate în Atletism. El susține că era la cumpărături de Crăciun ”la doar cinci minute distanță” de casă și că cel care a venit să-l testeze nu a făcut niciun efort să îl contacteze.
”Nu am folosit niciodată și nici nu voi folosi suplimente sau substanțe care să mă ajute din punct de vedere sportiv. Sunt dispus să fac un test anti-dopping în fiecare zi pentru tot restul vieții pentru a-mi dovedi inocența”, a afirmat el.
”Nu am nimic de ascuns dar nu pot dovedi asta dacă nu mi se oferă șansa”, a adăugat el. Coleman a declarat că a fost contactat telefonic ”de fiecare dată” când a fost testat și susține că cel care a venit să-l testeze a scris o adresă greșită pe raportul său atunci când nu l-a găsit acasă.
Olympic Games
Atletism - Tokyo 2020 - Rezumate de la Olimpiadă
ACUM 2 ORE
Unitatea de Integritate în Atletism nu ia în considerare explicația lui Coleman pentru că nu este în politica organizației să sune un sportiv dacă nu este la adresa sa de domiciuliu.
Coleman, care a câștigat primul său titlu la Campionatul Mondial de la Doha de anul trecut - a mai ratat un test pe 16 ianuarie 2019 și unul pe 26 aprilie 2019. Trei teste ratate într-un interval de un an duc la o suspendare de până la doi ani.
https://i.eurosport.com/2020/06/14/2832789.png
Atletism
Barega, victorie de colecție la 10.000 de metri, la Tokyo! Niciun kenyan între primii 6
ACUM 3 ORE
Olympic Games
Cade recordul mondial la 100 de metri feminin? Șase atlete sub 11 secunde încă din serii
ACUM 10 ORE