Atletism

Campion mondial la atletism, suspendat din cauza dopajului!

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Christian Coleman of the United States

Credit imagine: Getty Images

DeVlad Dumitrescu
17/06/2020 la 11:19 | Actualizat 17/06/2020 la 11:20

Campionul mondial la 100m, Christian Coleman, a fost suspendat provizoriu după ce a ratat un al treilea test de doping consecutiv.

Americanul de 24 de ani a contestat al treia ocazie în care a lipsit de la testul anti-dopping, pe 9 decembrie, lucru confirmat și de Unitatea de Integritate în Atletism. El susține că era la cumpărături de Crăciun ”la doar cinci minute distanță” de casă și că cel care a venit să-l testeze nu a făcut niciun efort să îl contacteze.

”Nu am folosit niciodată și nici nu voi folosi suplimente sau substanțe care să mă ajute din punct de vedere sportiv. Sunt dispus să fac un test anti-dopping în fiecare zi pentru tot restul vieții pentru a-mi dovedi inocența”, a afirmat el.

Atletism

Gail Devers, lungul drum spre aur: amenințată cu amputarea, a câștigat cea mai strânsă finală a JO

01/08/2020 LA 16:31

”Nu am nimic de ascuns dar nu pot dovedi asta dacă nu mi se oferă șansa”, a adăugat el. Coleman a declarat că a fost contactat telefonic ”de fiecare dată” când a fost testat și susține că cel care a venit să-l testeze a scris o adresă greșită pe raportul său atunci când nu l-a găsit acasă.

Unitatea de Integritate în Atletism nu ia în considerare explicația lui Coleman pentru că nu este în politica organizației să sune un sportiv dacă nu este la adresa sa de domiciuliu.

Coleman, care a câștigat primul său titlu la Campionatul Mondial de la Doha de anul trecut - a mai ratat un test pe 16 ianuarie 2019 și unul pe 26 aprilie 2019. Trei teste ratate într-un interval de un an duc la o suspendare de până la doi ani.

Atletism

World Athletics amenință Rusia cu dezafilierea pentru neplata unei amenzi de peste 6.000.000 $

30/07/2020 LA 20:27
Atletism

Marea Isinbayeva nu mai are alternativă! I-a scris lui Putin și i-a cerut ajutorul

29/06/2020 LA 17:27
Subiecte asemănătoare
Atletism
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol