Performanță excelentă în calificările probei de săritură în înălțime feminin pentru Daniela Stanciu (34 de ani) la Mondialul de atletism de la Oregon (SUA).
Sportiva legitimată la Steaua, antrenată de medaliata cu bronz olimpic la Sydney, Oana Pantelimon, a reușit să sară din a doua încercare peste ștacheta ridicată la 1,93 metri.Până atunci, Daniela Stanciu trecuse din prima fiecare încercare: la 1,75 m, 1.81 m, 1.86 m și 1.90 m.
Cinci atlete au reușit să treacă din prima peste înălțimea de 1,93 metri, astfel că Daniela Stanciu va intra în finală de pe poziția a șasea, la egalitate cu alte două competitoare care au reușit o performanță similară: Karmen Bruus (Estonia) și Nadezhda Dubovitskaya (Kazahstan).
Atletism
Noul Bolt face senzație! Letsile Tebogo a doborât recordul mondial U20 la 100 m, încetinind pe final
03/08/2022 LA 16:10

Nu au reușit să facă baremul

Federația Internațională de Atletism (IAAF) a impus pentru concursul mondial un barem de calificare ăn finală de 1,95 metri. Niciuna dintre cele 30 de atlete înscrise la start nu a reușit să-l atingă!
E drept însă că nu a mai fost nevoie și de a șasea săritură la sportivele calificate în finală, pentru că se stabiliseră deja cele 12 finaliste.
Pentru Daniela Stanciu acest 1,93 metri reprezintă cel mai bun rezultat al sezonului, foarte aproape de rezultatul ei de top, acel 1,96 metri reușit la Campionatele Naționale de la Pitești, în 2019.
Finala probei de săritură în înălțime va avea loc miercuri, 20 iulie, de la ora 3:40 (ora României).
Daniela Stanciu este a doua sportivă din România care prinde finala la Mondialele de la Oregon. Prima a fost aruncătoarea de ciocan Bianca Ghelber, cea care va concura în finală în această seară, de la ora 21:35.

Cine sunt principalele favorite

Favorita probei de săritură în înălțime, la feminin, este ucraineanca Yaroslava Mahuchikh.
Atleta a sărit în acest an, la un concurs la Brno (Cehia), nu mai puțin de 2.03 metri!
Mahuchikh este medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de la Tokyo și vicecampioană mondială, acum doi ani, la Doha.
Campioana mondială și olimpică Mariya Lasitskene nu poate participa din cauza embargoului impus Rusiei. În lupta pentru medalii ar mai putea intra Iryna Gerashchenko (Ucraina), locul 4 la JO 2020, Eleanor Patterson (Australia), vicecampioana mondială de sală din acest an, dar și italianca Elena Vallortigara.
Atletism
Încă 5 medalii pentru români, în penultima zi a FOTE! Pe ce loc e România în clasamentul pe națiuni
29/07/2022 LA 15:18
Atletism
Schimbare istorică în atletism pentru Jocurile Olimpice de la Paris. Anunţul World Athletics
25/07/2022 LA 14:52