"Niciodată, în visele mele cele mai nebuneşti, nu mi-aş fi imaginat să am o asemenea carieră. Am atât de multă recunoştinţă pentru acest sport care mi-a schimbat viaţa. Am dat totul în curse şi, pentru prima dată, nu sunt sigură că mai am ceva de oferit", a precizat septupla campioană olimpică într-o postare pe Instagram.
Allyson Felix are în palmares 11 medalii olimpice, ultimele două cucerite anul trecut, la JO de la Tokyo (aur la ştafetă 4x400 m şi bronz la 400 m), unde a devenit atleta care a urcat de cele mai multe ori pe podium (doar finlandezul Paavo Nurmi, la masculin, a reuşit mai multe).
"Vreau să spun la revedere şi mulţumesc acestui sport şi persoanelor care m-au ajutat să mă modelez, în singurul mod pe care îl ştiu: printr-un ultim tur de pistă", a adăugat sportiva care a câştigat 13 titluri de campioană mondială.
Atletism
Serghei Bubka, în lacrimi: "Fac tot posibilul pentru a-mi salva poporul"
21/04/2022 LA 09:52

Jocurile Olimpice de la Tokyo, ultima mare competiție pentru Allyson Felix

Jocurile Olimpice de la Tokyo, amânate cu un an, au fost ultima mare competiţie din cariera atletei, la trei ani după ce aceasta a adus-o pe lume pe fiica sa Camryn, în 2018, în urma unei operaţii de cezariană efectuată de urgenţă, după doar 32 de săptămâni de sarcină.
Situaţia sa de atunci a împins-o să devină o apărătoare ferventă a drepturilor mamelor care muncesc, după ce a rupt, în 2019, contractul cu firma Nike, care i-a redus plăţile pe durata sarcinii.
"În acest sezon voi concura pentru femei. Voi concura pentru un viitor mai bun pentru fiica mea. Voi concura pentru voi", a asigurat Felix, care urmează să participe pe 30 aprilie la Penn Relays, unde va lua startul într-o cursă pe distanţa de 300 m.
Sursa: Agerpres
Atletism
Legal Half-Marathon (București, 27 martie 2022) va fi transmis pe pagina de Facebook Eurosport
26/03/2022 LA 08:47
Campionatul Mondial de Atletism în sală
Mondo Duplantis și Yulimar Rojas, performanțe fabuloase la Mondialele indoor de atletism din Belgrad
21/03/2022 LA 07:45