De MARIAN URSESCU
Echipa Marii Britanii a fost deposedată de medalia de argint cucerită de ștafeta masculină la Jocurile Olimpice de la Tokyo în urma unei hotărâri a Curții de Arbitraj pentru Sport de la Lausanne.
Șteafeta formată din CJ Ujah Zharnel Hughes, Richard Kilty și Nethaneel Mitchell-Blake a terminat cursa în spatele Italiei, devansând Canada, medaliat cu bronz, la acel moment. După descalificarea Team GB, Canada va intra în posesia medaliilor de argint, iar China, locul 4, va urca pe podium și va lua bronzul.
Atletism
Serghei Bubka, în lacrimi: "Fac tot posibilul pentru a-mi salva poporul"
21/04/2022 LA 09:52
Toți cei patru britanici își vor pierde însă medaliile după ce Ujah a fost testat pozitiv la două substanțe: osterină și S-23. S-23 e un drog care ajută la creșterea masei musculare, crește puterea și rezistența și ajută la pierderea grăsimilor, în timp ce osterina este un steroid care întărește oasele și mușchii și crește masa musculară, între altele.
O declarație emisă vineri de Divizia Antidoping a Curții de Arbitraj pentru Sport (CAS ADD) a spus că Ujah nu a contestat încălcarea regulilor antidoping, dar a susținut că „nu s-a dopat cu bună știință sau intenționat, sugerând că sursa substanțele interzise ar fi putut fi ingestia unui supliment contaminat”.

Și-a cerut scuze public colegilor și echipei olimpice

Conform standard.co.uk, sportivul în vârstă de 27 de ani a declarat într-un comunicat: „Accept cu tristețe decizia emisă de Curtea de Arbitraj pentru Sport. Aș dori să precizez că am consumat fără să știu un supliment contaminat și acesta a fost motivul pentru care a avut loc o încălcare a regulilor anti-doping la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Regret sincer că acest lucru a dus, din neatenție, la pierderea medaliilor olimpice de argint ale echipei la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Aș dori să îmi cer scuze colegilor mei de echipă, familiilor lor și echipelor de sprijin pentru impactul pe care acest lucru l-a avut asupra lor”, a spus Ujah.
Atletism
Legendara Allyson Felix, cea mai titrată atletă din istorie, și-a anunțat retragerea
14/04/2022 LA 09:52
Atletism
Legal Half-Marathon (București, 27 martie 2022) va fi transmis pe pagina de Facebook Eurosport
26/03/2022 LA 08:47