Atletism

Marea Isinbayeva nu mai are alternativă! I-a scris lui Putin și i-a cerut ajutorul

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Yelena Isinbayeva

Credit imagine: Getty Images

DeIrina Aldea
29/06/2020 la 17:27

Rusoaica Yelena Isinbayeva trage un semnal de alarmă în cazul excluderii Rusiei din competiţiile sportive majore și cere ajutorul lui Vladimir Putin și a CIO (Comitetul Internațional Olimpic).

Federaţia Rusă de Atletism a fost suspendată în 2015 după ce un raport comandat de Agenţia Mondială Antidoping a arătat că exista dopaj în masă în atletismul din Rusia. De atunci, unii oficiali şi antrenori ruşi au fost implicaţi în continuare în scandaluri de dopaj, ceea ce a afectat eforturile ţării de a obţine ridicarea suspendării.

Dublă campioană olimpică și triplă campioană mondială la săritura cu prăjina, sportiva născută în Volgograd avertizează și spune că sportivii cinstiți care nu au folosit niciodată vreo substanță interzisă nu vor avea șansa de a participa la nicio competiție dacă pe 1 iulie nu va fi plătită amenda de 10 milioane de dolari pentru încălcarea regulamentelor antidoping impusă de World Atheltics.

Atletism

Campion mondial la atletism, suspendat din cauza dopajului!

17/06/2020 LA 11:19

Isinbayeva îi cere ajutorul lui Vladimir Putin

Deținătoare a recordului mondial (5,06 m), Isinbayeva i-a cerut ajujurul Președintelui Rusiei, Vladimir Putin, căruia i-a scris o scrisoare publică în care-i cere să ia atitudine în acest scandal de dopaj. Legendara atletă rusă este de părere că acum este nevoie să se ia atitudine mai mult decât oricând. Isinbayeva transmite că ar fi o uriașă violare a principiilor din sport și drepturilor atleților curați din punct de vedere medical.

În scrisorile publicate pe rețelele de socializare, Isinbayeva avertizează că dacă nu se efectuează plata, procesul va fi suspendat.

Atletism

#DORdeSPORT cu Alin Firfirică

10/06/2020 LA 12:44
Atletism

#DORdeSPORT Jesse Owens și "cele mai productive 45 de minute din istoria sportului"

25/05/2020 LA 16:00
Subiecte asemănătoare
AtletismYelena Isinbayeva
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol