Federaţia Rusă de Atletism a fost suspendată în 2015 după ce un raport comandat de Agenţia Mondială Antidoping a arătat că exista dopaj în masă în atletismul din Rusia. De atunci, unii oficiali şi antrenori ruşi au fost implicaţi în continuare în scandaluri de dopaj, ceea ce a afectat eforturile ţării de a obţine ridicarea suspendării.
Dublă campioană olimpică și triplă campioană mondială la săritura cu prăjina, sportiva născută în Volgograd avertizează și spune că sportivii cinstiți care nu au folosit niciodată vreo substanță interzisă nu vor avea șansa de a participa la nicio competiție dacă pe 1 iulie nu va fi plătită amenda de 10 milioane de dolari pentru încălcarea regulamentelor antidoping impusă de World Atheltics.

Isinbayeva îi cere ajutorul lui Vladimir Putin

Atletism
Veste mare pentru Cluj Arena: "O reușită extraordinară și un motiv de mândrie pentru toată România"
09/05/2021 LA 13:38
Deținătoare a recordului mondial (5,06 m), Isinbayeva i-a cerut ajujurul Președintelui Rusiei, Vladimir Putin, căruia i-a scris o scrisoare publică în care-i cere să ia atitudine în acest scandal de dopaj. Legendara atletă rusă este de părere că acum este nevoie să se ia atitudine mai mult decât oricând. Isinbayeva transmite că ar fi o uriașă violare a principiilor din sport și drepturilor atleților curați din punct de vedere medical.
În scrisorile publicate pe rețelele de socializare, Isinbayeva avertizează că dacă nu se efectuează plata, procesul va fi suspendat.
Olympic Games
Jocurile Olimpice: Cele mai incitante curse de 100 de metri din istoria olimpică
13/04/2021 LA 08:54
Olympic Games
Jocurile Olimpice 2020: Momentul de magie al lui Eliud Kipchoge
09/04/2021 LA 10:26