Americanul Noah Lyles a cucerit medalia de aur la Campionatele Mondiale în proba de 200 metri. Sportivul de 22 de ani a oprit cronometrul la 19,83 secunde, într-o cursă în care podiumul a fost completat de Andre De Grasse și Alex Quinonez.
Cu un 19,50 secunde alergat anul acesta la Lausanne - al patrulea timp din istorie -, Lyles se anunța marele favorit al probei de 200 de metri. Și sportivul din SUA și-a respectat statutul, cucerind prima medalie de aur la acest nivel. Extrem de tânăr, americanul se anunță viitorul mare star al sprintului mondial, în condițiile în care se descurcă excelent și la sută (a alergat 9,86 anul acesta, la Shanghai).
Medaliat cu argint la Rio (a fost bătut doar de legendarul Usain Bolt), Andre De Grasse a venit pe doi în proba sa favorită, după un an complicat, cu multe accidentări. El a alergat cei 200 de metri în 19,95 secunde, cu trei sutimi mai repede decât cel care a obținut medalia de bronz, ecuadorianul Alex Quinonez.
Atletism
Veste mare pentru Cluj Arena: "O reușită extraordinară și un motiv de mândrie pentru toată România"
09/05/2021 LA 13:38

Adam Gemili, devastat

Marele învins al cursei a fost Adam Gemili, care a terminat pe locul patru, exact ca la Jocurile Olimpice de la Rio.
După ce a alergat impresionant în serii, britanicul nu a mai avut aceeași formă în finală, unde nu a reușit să coboare sub 20 de secunde (20,05).
"Simt că am dezamăgit atât de mulți oameni. Atât de multe persoane au crezut în mine și mi-au trimis mesaje de încurajare. În ultimii doi ani am avut probleme cu accidentările și m-am luptat din răsputeri să revin la nivelul optim. E atât de dezamăgitor și de frustrant să nu iau o medalie. Simt că o aveam în mână și am lăsat-o să scape. Mi-am pierdut echilibrul pe finalul cursei, mi-am bătut joc de toată munca depusă. Am alergat ca un amator, am dat cu piciorul unei oportunități uriașe. Îmi pare rău", a spus la final sprinterul britanic.

Marea Britanie își poate lua revanșa la 200 metri feminin

Dacă la masculin britanicii nu au obținut medalia mult visată, Dina Asher-Smith e marea favorită în proba similară feminină.
Deja cu medalie la sută, Asher-Smith s-a calificat în finală cu un timp de 22,16 secunde, cu trei zecimi mai bine decât a doua clasată.
În condițiile în care campioana olimpică Elaine Thompson s-a retras înaintea semifinalelor, iar campioana de la sută, Shelly-Ann Fraser-Pryce, s-a accidentat încă din serii, britanica pare să nu aibă rivală. Mai ales că și alte două atlete cu un CV respectabil - Marie-Josee Ta Lou și Dafne Schippers - au ratat prezența în ultimul act.
Olympic Games
Jocurile Olimpice: Cele mai incitante curse de 100 de metri din istoria olimpică
13/04/2021 LA 08:54
Olympic Games
Jocurile Olimpice 2020: Momentul de magie al lui Eliud Kipchoge
09/04/2021 LA 10:26