Letsile Tebogo promite să ia pe sus probele de viteză din atletismul mondial și să-i calce pe urme idolului său, marele Usain Bolt. Sportivul de 19 ani din Botswana este marea vedetă a Campionatului Mondial de Atletism U20, care se desfășoară în această săptămână la Cali (Columbia), iar acesta și-a respectat din plin statutul.
Tebogo a luat aurul la proba regină, 100 metri, într-o manieră impresioantă. Fără să forțeze în serii și în semifinale, africanul nu a avut nevoie să dea totul nici în marea finală pentru a urca pe prima treaptă a podiumului. Chiar și așa, Tebogo a oprit cronometrul la 9,91 secunde, stabilind un nou record mondial U20. Sportivul din Botswana și-a surclasat rivalii, iar în ultimii 30 de metri a încetinit vizibil și a făcut un gest considerat arogant spre ocupantul locului secund, jamaicanul Bouwahjgie Nkrumie.
Atletism
Bolt a vrut să revină la Jocurile Olimpice de la Tokyo! Ce i-a spus antrenorul când a auzit de plan
09/09/2021 LA 13:02
Letsile Tebogo a câștigat și anul trecut aurul mondial U20 la 100 metri, la Nairobi, însă în acest an a explodat la propriu. În aprilie, acesta a alergat suta de metri în 9,96 la un concurs din țara natală, stabilind recordul mondial U20, pe care la doborât la Mondialele de seniori de la Eugene de luna trecută (9,94 - s-a oprit în semifinale). Prin performanța de ieri (9,91), Tebogo și-a doborât pentru a 2-a oară în numai câteva luni propriul record, iar viitorul se arată unul strălucitor pentru atletul de 19 ani. La vârsta sa, legendarul Usain Bolt nu reușise astfel de timpi, deci e clar că avem de a face cu o nouă stea a probelor de viteză.

Letsile Tebogo a recunoscut că l-a imitat pe Usain Bolt

După ce s-a încoronat pentru a 2-a oară campion al lumii U20, Tebogo a ținut să precizeze că gestul din finalul cursei nu a fost unul lispist de respect, ci unul prin care a vrut să le reamintească fanilor de Usain Bolt, care proceda și el la fel atunci când se impunea detașat în curse.
"Am vrut doar să mă bucur de cursă. Dacă cineva a considerat gestul meu ca pe o lipsă de respect, îmi pare foarte rău. Am văzut fanii și am procedat așa pentru a le aminti puțin despre ce a făcut Usain Bolt pe vremuri. El este idolul meu, persoana pe care o apreciez cel mai mult", a spus Tebogo pentru World Athletics.
Tebogo nu l-a întâlnit niciodată pe Bolt, dar deținătorul recordului mondial (9,58 s) este foarte atent la ascensiunea tânărului din Botswana și imediat după cursa de la Mondialele U20 l-a felicitat pe acesta prin intermediul unei postări pe contul personal de Twitter.
Întrebat la final ce timp ar fi putut obține dacă forța la maxim până la linia de finish, Tebogo a spus 9,80, timp cu care ar fi fost al 4-lea în finala Mondialului de seniori de luna trecută.
Letsile Tebogo nu și-a terminat treaba la Mondialele U20 de la Cali. Acesta vrea să câștige aurul și la 200 metri, după ce a fost doar al doilea în această probă la ediția de anul trecut.
Olympic Games
Usain Bolt tremură pentru recordurile lui: "E ciudat și nedrept ce se întâmplă"
21/07/2021 LA 06:10
Atletism
Usain Bolt are coronavirus! Un fotbalist important de la City a luat recent contact cu fostul atlet
24/08/2020 LA 14:54