Comitetul Olimpic Internațional (CIO) a confirmat faptul că Artur Shimak și Yury Maisevich, antrenori din delegația olimpică a Belarusului, au părăsit Satul Olimpic. O anchetă este în desfășurare.
Cazul Krystsina Tsimanouskaya a atras atenția globală, după ce atleta a refuzat ordinele echipei sale, de a zbura acasă. Sprintera a ajuns între timp în Polonia, unde i s-a acordat o viză umanitară.
Oficialii delegației din Belarus au motivat faptul că sportiva a fost "eliminată" din echipă din cauza stării sale emoționale. Dar Krystsina Tsimanouskaya (24 de ani) a susținut că acest lucru nu este adevărat. Ea a motivat că a fost înlăturată pentru că a vorbit pe Instagram despre "neglijența antrenorilor".
Olympic Games
Medaliata de la Tokyo care a învins cancerul, gest superb pentru un băiețel cu probleme la inimă
17/08/2021 LA 13:29

CIO a motivat de ce a retras acreditările celor doi antrenori

Într-un comunicat, CIO a declarat că a retras acreditările celor doi antrenori "ca măsură provizorie, în interesul bunăstării sportivilor Comitetului Național Olimpic din Belarus care se află încă la Tokyo".
A fost înființată și o comisie de disciplină pentru a investiga incidentul. Ambilor antrenori li se va oferi "posibilitatea de a fi audiați".
Președintele CIO, Thomas Bach, a declarat într-o conferință de presă că este "fericit" că sportiva se află în siguranță în Polonia și a caracterizat "deplorabil" ceea ce i s-a întâmplat De asemenea, Ministerul de Externe al Japoniei a declarat că este "nedrept" și "inacceptabil" faptul că autoritățile din Belarus au presat atleta să zboare acasă, potrivit Reuters.
"Eliminarea" Krystsina Tsimanouskaya a avut loc după ce atleta s-a plâns pe rețelele de socializare că a intrat în cursa de ștafetă la 4x400m, la scurt timp după ce s-a constatat că unii coechipieri nu sunt eligibili pentru a concura. Videoclipul a condus la critici în mass-media de stat. Apoi, sportiva a mărturisit că doi antrenori au intrat în camera ei și i-au spus să-și facă bagajele imediat, pentru a se întoarce acasă. I s-a transmis să declare că s-a accidentat.
https://i.eurosport.com/2021/08/06/3195644.jpg
Într-un interviu acordat pentru BBC, Krystsina Tsimanouskaya a susținut că se îndrepta spre aeroport zilele trecute, când bunica ei a avertizat-o că nu este sigur să se întoarcă acasă, după ce a urmărit știrile apărute în Belarus despre situație. La aeroport, atleta le-a arătat ofițerilor o cerere tradusă de ajutor pe telefonul ei, pentru a evita să urce într-un avion spre casă. Apoi i s-a acordat protecția poliției, înainte de a fi mutată la ambasada poloneză la Tokyo. Ea a călătorit miercuri în Polonia.
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Olympic Games
Probleme pentru britanici! Un atlet din echipa de 4x100 a picat testul antidoping
13/08/2021 LA 09:22
Olympic Games
Tokyo 2020 | Cele mai importante faze din competiția de atletism de la Jocurile Olimpice
09/08/2021 LA 11:42