Warholm este unul dintre sportivii cei mai apreciați în Norvegia, iar la ediția de anul acesta a Jocurilor Olimpice era marea speranță a norvegienilor să aducă o medalie de aur acasă. Și... nu a dezamăgit deloc! Nu doar că a adus medalia olimpică, dar a și bifat în mare stil un nou record mondial. Cel anterior era deținut tot de el.
În trecut, acesta a declarat că cel mai bine se simte pe culoarul numărul 7, acela este cel pe care se întâmplă magia, dar la cursa de la Tokyo s-a aflat pe 6 și asta nu l-a oprit deloc să aibă o prestație senzațională.
Pe 1 iulie 2021, dublul campion mondial a depășit recordul mondial deținut de Kevin Young din 1992, cu un timp de 46,70. Acum, la Jocurile Olimpice a înregistrat 45,94.
Olympic Games
Medaliata de la Tokyo care a învins cancerul, gest superb pentru un băiețel cu probleme la inimă
17/08/2021 LA 13:29
Pentru delegația Norvegiei a fost a doua medalie de aur de la această ediție. Datorită prestațiilor de pe pistă, Warholm a devenit rapid una dintre cele mai populare fețe din Norvegia. Atletul este extrem de iubit și de apreciat în țara sa, peste 25% din populație l-a văzut în direct în cea de-a 4-a zi de la Campionatele Mondiale din 2019. Mai exact, în jur de 1.5 milioane de oameni, dintr-o populație de 5 milioane.
Karsten Warholm, 25 de ani, s-a remarcat prima oară în cadrul competițiilor de juniori. În 2013 a câștigat nu mai puțin de 8 medalii de aur, în cadrul campionatelor norvegiene de tineret, în interior. În iunie a concurat împotriva legendarului Usain Bolt, la Jocurile de la Bislett, dar nu a reușit să se califice în finală.
Prima experiență importantă a trăit-o în 2016, la Jocurile Olimpice de la Rio. S-a clasat doar pe locul 10 în cursa de 400 metri garduri, dar asta nu l-a descurajat și mai târziu aveau să apară și lucrurile mărețe.
În 2017, la Londra, a devenit pentru prima oară campion mondial câștigând aurul la 400 metri garduri. Evoluția de senzație a continuat și la Campionatele Mondiale de la Doha 2019, unde și-a adjudecat din nou aurul.

Karsten Warholm, un monstru: și-a bătut propriul record mondial și a luat aurul la 400 metri garduri

Ce mai trebuie să știi despre Karsten Warlom: a pierdut la Streetfighter împotriva prim-ministrului

Site-ul olympics.com a alcătuit o listă cu mai multe curiozități despre atletul-fenomen Karsten Warholm, care nu este un personaj interesant doar pe pista de atletism, ci și în afara ei.
Norvegianul iubește să construiască din piese lego. Cea mai complexă construcție lego fiind castelul Disney, care conține 4000 de piese și 490 de pagini de instrucțiuni. Stadionul lui Manchester United, Old Trafford, este o altă construcție foarte complexă pe care Warholm a realizat-o.
"Construiesc orice, am construit Old Trafford, Tower Bridge din Londra. Acum construiesc noul Lamborghini. Am construit multe chestii, Bugatti, Porsche", a spus acesta.
Îi place să se costumeze. Contul de Instagram al sportivului este piperat cu poze în care acesta se costumeaza în diferite personaje, un membru Peaky Blinders, legendarul personaj din jocuri video: Mario.
Karsten Warlom a pierdut un meci de joc video Streetfighter împotriva prim-ministrului norvegian, Erna Solberg. După înfrângere, acesta a ceut revanșa pe pista de atletism, dar prim-ministrul nu a acceptat până acum provocarea.
Unul dintre oamenii-cheie care au contribuit la ascensiunea incredibilă a carierei lui este antrenorul său, Leif Olav Alnes. Care este și cel mai bun prieten al său.
"Relația noastră este asemenea unei prietenii tipice dintre băieți. Ne batem joc unul de celălalt, ne distrăm mult împreună și împărtășim același umor. Este ca și cum am avea aceeași vârstă mentală. Indiferent dacă sunt 5 sau 50 de ani, depinde de tine!", a declarat Warholm, conform olympics.com.
Olympic Games
Probleme pentru britanici! Un atlet din echipa de 4x100 a picat testul antidoping
13/08/2021 LA 09:22
Olympic Games
Tokyo 2020 | Cele mai importante faze din competiția de atletism de la Jocurile Olimpice
09/08/2021 LA 11:42