Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Fostul campion europen, Kariem Hussein a fost suspendat pentru dopaj și nu va putea concura la Tokyo

Daian Cutu

Publicat 23/07/2021 la 13:17 GMT+3

Cu puțin timp înainte de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, un alt atlet ratează competiția, după ce a fost prins folosind substanțe interzise.

Kariem Hussein will miss the Olympic Games.

Credit imagine: Getty Images

Cu puțin timp înainte de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, un alt atlet ratează competiția, după ce a fost prins folosind substanțe interzise.
Este vorba despre Kariem Hussein (32 de ani), fost campion european în proba de 400 de metri garduri. Comisia de Disciplină din cadrul Comitetului Olimpic Elveţian l-a suspendat, după ce a fost depistat cu nicetamidă, la un control efectuat imediat după campionatele naționale.

Hussein se apără: "Simţeam că mi-a scăzut glicemia"

Atletul a explicat că a luat o pastilă, după ce i-a scăzut glicemia, iar responsabilii antidoping ar fi știut ce urmează să își administreze și nu l-ar fi oprit.
"În 26 iunie, după finala de la Campionatele Elveţiei, simţeam că mi-a scăzut glicemia. În prezenţa altor oameni şi a celor care făceau controale antidoping şi ştiind că după o oră urma să fiu testat, am luat o pastilă de Gly-Coramin. Subliniez că am luat-o după cursă şi înainte de controlul antidoping”, a explicat elvețianul, prin intermediul unei postări pe Twitter.

Marea favorită la sprint, suspendată pentru consum de cannabis, cu câteva zile înainte de startul competiției

Una dintre cele mai rapide femei din lume, Sha'Carri Richardson, nu va participa la Jocurile Olimpice, după ce a fost depistată pozitiv la cannabis, în timpul trialului din SUA pentru calificarea la Tokyo.
Sportiva din Texas era marea favorită la aurul olimpic în proba de 100 de metri, dar nu va fi prezentă la Tokyo. Potrivit The Guardian, Sha'Carri a fost depistată pozitiv la cannabis, după proba de sută de la trialul american de calificare la Jocurile Olimpice. Atunci, Sha'Carri s-a impus fără emoții, cu timpul de 10,86 secunde.
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Programul românilor de la Jocurile Olimpice, dar și cele mai importante transmisiuni ale zilei vor fi updatate permanent pe eurosport.ro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo