Lawrence Okoye este unul dintre cele mai interesante personaje din lotul olimpic al Marii Bitanii. La prima vedere, numele lui nu spune mare lucru, dacă privim palmaresul lui olimpic, un loc 12 la ediția Londra 2012. Dacă asociem însă și ce a făcut ulterior, atunci povestea lui este ieșită din comun.
La câteva luni distanță după Jocurile Olimpice din 2012, dezamăgit de rezultatul obținut, atletul a anunțat că renunță la aruncarea discului și că intenționează să joace în NFL. Asta în condițiile în care nu jucase niciodată fotbal american la școală sau la universitate.
  • Honduras - România, primul meci al tricolorilor la Jocurile Olimpice după 57 de ani, e LIVE VIDEO aici, de la ora 14:30.
Olympic Games
Medaliata de la Tokyo care a învins cancerul, gest superb pentru un băiețel cu probleme la inimă
17/08/2021 LA 13:29

Lawrence Okoye a trecut pe la 5 echipe din NFL, dar nu a jucat niciun meci oficial

Okoye a declarat la vremea respectivă că 5 echipe din NFL și-au exprimat interesul pentru a-i obține serviciile. Printre altele, a alergat linia de 40-yarzi în 4,78 secunde. În aprilie 2013 a semnat pentru San Francisco 49ers în NFL. În 4 ani și jumătate, perioadă în care a mai trecut pe la Arizona Cardinals, New York Jets, Dallas Cowboys și Miami Dolphins, Lawrence Okoye nu a reușit totuși să joace un meci oficial.
https://i.eurosport.com/2013/07/09/1056198.jpg
Nu demult, britanicul a revenit la prima dragoste, aruncarea discului, și a obținut și calificarea la Jocurile Olimpice. În 2021, Lawrence Okoye are un 67,13 metri personal best, fiind pe locul 12 în ierarhia celor mai bune performanțe ale anului. Spre exemplu, românul Alin Firfirică, unul dintre adversarii britanicului la Tokyo 2020, are 65,45 metri PB.
"A fost o călătorie foarte interesantă pentru mine, dar nu mă gândesc la nimic din trecut, deloc. Sunt concentrat doar să performez bine anul acesta", a declarat sportivul.
De curând, Okoye a redevenit campion național, iar acum speră să ajungă pe podium la Jocurile Olimpice, să-și împlinească visul ratat acasă, în urmă cu 9 ani.
"Sunt foarte concentrat pe viața mea de zi cu zi, nu mă gândesc niciodată cu adevărat la ceea ce s-a întâmplat anterior. Sunt destul de singular în abordarea mea. Fiind însă sportiv atât de mult timp, indiferent de sport, am devenit foarte profesionist în ceea ce fac. În obiceiurile mele de antrenament, nutriție, somnul. Sunt foarte concentrat pe toate aceste lucruri. Timpul pur petrecut practicând sportul mi-a permis să dezvolt aceste obiceiuri bune", a declarat Lawrence Okoye, înainte de a aborda Jocurile Olimpice.

Lawrence Okoye deține recordul Marii Britanii

Atletul deține azi recordul Marii Britanii la aruncarea discului cu o performanță de 68,24 metri, realizată în 2012. În 2021, el se află la 4,27 metri distanță de cel mai bun rezultat, realizat de Daniel Stahl din Suedia.
"Sunt într-o formă excelentă din punct de vedere fizic, mental, sunt foarte concentrat. Dar din punct de vedere tehnic sunt puțin lovit. Am fost puțin dezamăgit de performanța mea la campionatele Marii Britanii, am câștigat, dar nu am performat atât de bine", a mai spus Lawrence Okoye, care a câștigat titlul la Manchester cu o aruncare de numai 61,71 metri.
Întrecerile de atletism de la Tokyo 2020 vor debuta pe 30 iulie. Alin Firfirică și Lawrence Okoye vor intra în concurs chiar pe 30 iulie, în calificări. O zi mai târziu va fi și finala. Tot în ultima zi din iulie vor începe și seriile la 100 de metri masculin.

#ROADTOTOYKO Campionul Alin Firfirică, mesaj la un an distanță de Jocurile Olimpice de la Tokyo

Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Olympic Games
Probleme pentru britanici! Un atlet din echipa de 4x100 a picat testul antidoping
13/08/2021 LA 09:22
Olympic Games
Tokyo 2020 | Cele mai importante faze din competiția de atletism de la Jocurile Olimpice
09/08/2021 LA 11:42