Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Nimic nu e imposibil! Ăsta e visul meu!" Alina Rotaru, despre așteptările pe care le are de la această ediție a JO

Bianca Dumitru

Actualizat 20/07/2021 la 20:20 GMT+3

Alina Rotaru, care va participa la Jocurile Olimpice în proba de săritură în lungime, a vorbit despre obiectivele sale, despre cum a decurs pregătirea pentru Tokyo și despre adversarii pe care îi va avea în competiția olimpică.

Alina Rotaru (România)

Credit imagine: Getty Images

România va fi reprezentată în proba de săritură în lungime de Alina Rotaru și Florentina Costina Iușco. Înainte de startul Jocurilor Olimpice, atleta a vorbit despre așteptările pe care le are de la această ediție a competiției și s-a arătat mulțumită de modul în care s-a desfășurat pregătirea în condițiile pandemiei de coronavirus.
"Pentru mine este a doua participare la Jocurile Olimpice. Prima oară am fost la Rio 2016, aveam o vârstă foarte fragedă pentru atletism și nu am reușit să intru în finală. La această ediție de la Tokyo, chiar dacă o să fie una mai anormală, îmi doresc și cred că pot să ajung în finală. Ăsta este obiectivul meu principal, să ajung în finala de 12. Ar fi perfect, pentru că, așa cum am mai spus-o, în atletism, la probele tehnice, sunt doar 32 de participanți, iar acești 32 sunt topul mondial.
  • Jocurile Olimpice încep de miercuri, 21 iulie, în direct pe Eurosport, cu partidele din competiţia de fotbal. Programul transmisiunilor este aici.
Anul trecut am întâmpinat greutăți foarte puțin, doar la începutul pandemiei. Eu mă antrenez în străinătate, în Germania, în Stuttgart, și acolo a fost un pic mai lejer să spunem pentru atleții care se pregăteau pentru Jocurile Olimpice. Am avut un alt regim, adică am avut voie să ne antrenăm, dar numai noi și în anumite condiții, în anumite ore. Adică nu ne întâlneam unii cu alții. Și asta s-a menținut până cam acum o lună din păcate pentru sport.
Pentru noi, cei care mergem la Jocurile Olimpice, a fost bine că ne-au lăsat să ne antrenăm, dar pentru sport în general nu a fost bine. În Germania, copiii de la cluburi nu au avut voie până în prezent să se antreneze și asta dăunează mult generațiilor viitoare. Iar anul acesta am avut susținerea Comitetului Olimpic și Sportiv Român și a Federației Române de Atletism, care m-au susținut în pregătire. Am avut două cantonamente preolimpice la căldură, în Spania, care m-au ajutat foarte mult, atât fizic, cât și psihic. Mai ales vremea, să te antrenezi la 25 de grade a fost perfect pentru această etapă de pregătire", a declarat Alina Rotaru, potrivit Agerpres.

"Le cunosc foarte bine pe adversarele mele"

Sportiva a spus și că obiectivul său este calificarea în finală, punctând că nu resimte nicio presiune și că își cunoaște adversarele.
"Nimic nu este imposibil! Normal că mă gândesc la asta, acesta este visul meu, o medalie olimpică, orice culoare ar avea, dar pentru început îmi doresc intrarea în finală, iar în finală voi da tot ce pot și nimic nu este imposibil. Nu se știe ce zi voi prinde și cum se termină.
Eu nu am niciun fel de presiune, adică îmi doresc foarte mult să intru în finală, dar în concurs nu mă voi gândi la adversarele mele, mai ales că noi suntem și prietene. Eu participând la foarte multe concursuri internaționale le cunosc foarte bine pe adversarele mele, suntem prietene în afara sportului. La concurs cred că va fi foarte greu pentru toată lumea, atmosfera de acolo, emoțiile schimbarea de temperatură, cam totul va fi dificil pentru toată lumea", a adăugat atleta.
România va mai fi reprezentată la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în probele de atletism, de Florentina Costina Iușco la săritura în lungime, Marius Cocioran la 50 km marș, Claudia Mihaela Bobocea la 1.500 de metri, Daniela Stanciu la săritura în înălțime, Alin Alexandru Firfirică la aruncarea discului, Rareș Andrei Toader la aruncarea greutății, Bianca Florentina Ghelber la aruncarea ciocanului, Andrea Miklos la 400 de metri și Mihăiță Alexandru Novac la aruncarea suliței.
Pentru noi, românii, competiția debutează pe 22 iulie, când naționala lui Rădoi își începe aventura la Tokyo. România - Honduras este pe 22 iulie, de la ora 14:00, pe Eurosport 2!
Honduras - România
Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo