Articol scirs de Alex Masgras
Atleta din Texas a participat la testele organizate de Statele Unite pentru Jocurile Olimpice pentru a treia oară, aceasta participând și la cele din 2012 și 2016. Lindsay Flach a participat la una dintre cele mai dificile probe olimpice, heptatlon, acolo unde sportivii participă la 7 discipline: 100 de metri garduri, săritura în înălțime, aruncarea greutății, 200 de metri plat, săritura în lungime, aruncarea suliței și 800 de metri. Heptatlonul este sport olimpic din anul 1984, atunci când s-a desfășurat pentru prima oară la Jocurile Olimpice de la Los Angeles.
Americanca în vârstă de 31 de ani a terminat pe locul 15 din 18 participanți, dar faptul că a reușit să termine toate cele 7 probe a reprezentat o victorie pentru ea. Când a aflat în luna martie că este însărcinată, aceasta a primit acceptul medicului de a continua antrenamentele, atâta timp cât a fost atentă la eventualele semnale de alarmă sau la căzături, potrivit Yahoo Sports.
Olympic Games
Medaliata de la Tokyo care a învins cancerul, gest superb pentru un băiețel cu probleme la inimă
17/08/2021 LA 13:29

Lindsay Flach a concurat la peste 37 de grade Celsius în a doua zi de concurs

Pe lângă disciplina dificilă la care a participat, Lindsay Flach a mai avut un adversar: canicula. Competiția a avut loc în Eugene, Oregon, iar temperaturile au depășit 37 de grade Celsius. Cu toate acestea, viitoarea mămică a continuat competiția.
Pregătirea în primele 12 săptămâni de sarcină i-a dat mai multe bătăi de cap sportivei americane: "Sarcina a fost foarte grea la început. În primele 12 săptămâni am vomitat foarte mult iar acest lucru mi-a afectat pregătirea. Dacă testele ar fi fost acum 3 săptămâni, nu știu dacă aș fi putut participa, dar am început să mă simt mai bine și am avut timp să mă pregătesc pentru a putea fi prezentă la teste", a spus sportiva de 31 de ani.
Lindsay Flach a fost criticată pentru decizia de a participa la aceste teste în timp ce este însărcinată. Criticii i-au reproșat că a pus în pericol sănătatea viitorului său copil, dar și că a luat locul unui sportiv care avea mai multe șanse decât ea să ajungă la Jocurile Olimpice de la Tokyo. "Principala preocupare a fost să mă asigur că atât eu, cât și bebelușul, suntem în siguranță", a declarat aceasta pentru Yahoo Sports.
"Femeile și mamele sunt puternice, corpul lor este capabil. Tu ești singura persoană care își cunoaște corpul cu adevărat", a mai spus Lindsay Flach pentru Today. Cei mai mulți medici recomandă femeilor însărcinate să practice activități fizice moderate, cel puțin 30 de minute pe zi, mai multe zile pe săptămână.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în această vară, în perioada 23 iulie-8 august 2021, cu un an mai târziu decât programarea inițială, din cauza pandemiei de COVID-19.
Olympic Games
Probleme pentru britanici! Un atlet din echipa de 4x100 a picat testul antidoping
13/08/2021 LA 09:22
Olympic Games
Tokyo 2020 | Cele mai importante faze din competiția de atletism de la Jocurile Olimpice
09/08/2021 LA 11:42