Paula Radcliffe venea la Atena ca principala favorită la medalia de aur în proba de maraton a Jocurilor Olimpice din 2004. Cu un an înainte, la maratonul de la Londra, britanica a doborât recordul mondial, reușind să termine cursa în 2 ore, 17 minute și 8 secunde. Acest record stabilit de Radcliffe a ținut mai bine de 14 ani, fiind doborât de Mary Keitany tot la maratonul de la Londra, care a terminat cursa cu 7 secunde mai devreme decât Radcliffe.
Cu câteva săptămâni înainte de Atena, în timp ce alerga în Portugalia, o mașina a trecut pe lângă ea în viteză, iar o piatră a sărit direct în genunchiul atletei britanice. Având un abces, Radcliffe a încercat să rezolve problema, dar până la urmă a mers la Atena și a luat startul cu toate că era departe de cea mai bună formă. Cu toate acestea, sportiva britanică a reușit să ajungă până la kilometrul 35, acolo unde a abandonat de pe locul al patrulea.

"Presa s-a comportat foarte urât după Atena"

Olympic Games
Medaliata de la Tokyo care a învins cancerul, gest superb pentru un băiețel cu probleme la inimă
17/08/2021 LA 13:29
După dezamăgirea de la Atena, perioada de după Jocuri a fost mult mai grea pentru sportiva britanică. Presa a pus-o într-o lumină proastă și îi urmărea fiecare pas.
"Cineva a sunat la clinica doctorului meu să întrebe de rezultatul testului meu de sarcină pentru că erau convinși că am avut o pierdere de sarcină în timpul cursei. Presa s-a comportat foarte urât, cineva se ascundea în tufișuri de fiecare dată când voiam să ies la alergat. Deja era prea mult iar acesta a fost unul din motivele pentru care m-am mutat în Arizona", a spus Radcliffe pentru podcastul Eurosport, Gemili & Poz.
Un alt lucru care a afectat-o foarte mult pe Paula Radcliffe a fost că presa a acuzat-o că participă la concursuri numai pentru bani. "Am început să citesc anumite lucruri cum că aș alerga numai pentru bani. Într-o zi alergam și eram foarte supărată și m-am oprit să plâng. Stăteam pe marginea drumului și îmi spuneam că e stupid, că toate lucrurile astea mă fac să nu mă mai bucur de ceea ce iubesc să fac. Am încercat să fac să nu îmi mai pese ce vorbește lumea despre mine. Am ajuns la un punct în care îmi spuneam că numai eu știu adevărul", a mai spus Paula Radcliffe.

În 2015 a fost acuzată de dopaj

În anul 2015, atleta britanică a fost acuzată de dopaj, dar Federația Internațională de Atletism a găsit-o nevinovată, după ce au spus că acuzațiile s-au bazat pe interpretarea greșită a unor date incomplete.
"E cel mai groaznic lucru prin care poate să treacă un sportiv, să ți se pună la îndoială integritatea și să nu poți dovedi că ai dreptate. În situațiile acestea trebuie să înveți să trăiești cu ideea că unii oameni te vor acuza mereu de ceva, dar să accepți acest lucru este destul de greu", a mai spus Radcliffe.
Paula Radcliffe a câștigat de câte 3 ori maratoanele de la New York și Londra și a luat medalia de aur la mondialele din 2005 de la Helsinki. Cu toate acestea, marele regret al carierei este că nu a reușit să câștige vreo medalie la Jocurile Olimpice în cele patru participări ale sale. În anul 2000, la Sydney, britanica a fost foarte aproape de o medalie atunci când a terminat pe locul 4 proba de 10,000 de metri.
Jocurile Olimpice încep pentru noi, românii, încă de pe 22 iulie. Naționala lui Rădoi își începe aventura la Tokyo joia viitoare. România - Honduras este pe 22 iulie, de la ora 14:00, pe Eurosport 2!
Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrată digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Olympic Games
Probleme pentru britanici! Un atlet din echipa de 4x100 a picat testul antidoping
13/08/2021 LA 09:22
Olympic Games
Tokyo 2020 | Cele mai importante faze din competiția de atletism de la Jocurile Olimpice
09/08/2021 LA 11:42