The Times și Washington Post au ridicat îndoieli despre veridicitatea victoriei fabuloase a lui Marcell Jacobs de la Jocurile Olimpice din Tokyo. Cele două publicații se tem că ascensiunea și cursa atletului italian ar fi venit după ce s-a dopat.
Giovanni Malago, președintele Comitetului Național Olimpic Italian, a reacționat în termeni duri la adresa celor care au ridicat suspiciunile: "Considerentele unora provoacă dezgust și mă fac să mă simt inconfortabil din multe puncte de vedere. Simt că cineva arată că nu știe să accepte înfrângerea", a spus acesta de la Tokyo, potrivit Marca.com.
Antrenorul lui Jacobs, Paolo Camossi, a oferit de asemenea o declarație: "Vorbim despre sportivi supuși zilnic testelor antidoping și atunci când se realizează în record, acestea se dublează. Numărul de teste este impresionant. Din acest motiv, îl apăr puternic pe Marcell"
Olympic Games
Medaliata de la Tokyo care a învins cancerul, gest superb pentru un băiețel cu probleme la inimă
17/08/2021 LA 13:29

Marcell Jacobs este NOUL REGE AL SPRINTULUI

Italianul Marcell Jacobs a oferit o surpriză imensă câștigând medalia de aur în proba masculină de 100 de metri. Timpul câștigător scos de atlet a fost de 9,80, un nou record european.
Jacobs nu a fost unul dintre atleții luați în considerare pentru a fi urmașii legendarului Usain Bolt. Dar a surprins pe toată lumea și a făcut istorie devenind primul european care a câștigat titlul olimpic de 100 m, de la Linford Christie. Britanicul Christie a devenit campion olimpic la ediția din 1992 de la Barcelona.
A fost prima dată de la Jocurile Olimpice din 2000 când legendarul Usain Bolt nu a concurat.

Marcell Jacobs scrie istorie! Italianul este noul rege al sprintului după aurul de la Tokyo

Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Olympic Games
Probleme pentru britanici! Un atlet din echipa de 4x100 a picat testul antidoping
13/08/2021 LA 09:22
Olympic Games
Tokyo 2020 | Cele mai importante faze din competiția de atletism de la Jocurile Olimpice
09/08/2021 LA 11:42