Guineea va concura în cele din urmă la Jocurile Olimpice, deși cu puțin timp înainte de startul competiției japoneze, autoritățile au anunțat că nu vor lăsa sportivii să concureze, din motive sanitare.
Guineea avea 5 sportivi calificați la Tokyo: atleta Aissata Deen Conte, înotătoarele Mamadou Bah și Mariana Toure, judoka Mamadou Samba Bah și luptătoarea Fatoumata Camara. Deși motivele autorităților de la Conakry sunt de ordina sanitar, se pare că există și alți factori care au determinat retragerea sportivilor de la întrecerea olimpică. Luptătoarea Fatoumata Camara anunțase încă din urmă cu câteva zile că nu va merge la Tokyo dacă nu i se vor plăti bonusurile pentru performanțele anterioare și pentru calificarea la Jocurile Olimpice.

S-au răzgândit în ultimul moment. Oficialii din Guineea lasă sportivii să concureze la Tokyo în cele din urmă

Olympic Games
Medaliata de la Tokyo care a învins cancerul, gest superb pentru un băiețel cu probleme la inimă
17/08/2021 LA 13:29
Decizia vine ca urmare a unor negocieri, iar decizia de neparticipare a fost schimbată la scurt timp după ce a fost anunțată. "Guvernul, după obţinerea de garanţii din partea autorităţilor sanitare, şi-a dat acordul pentru participarea sportivilor la cea de-a 32-a ediţie a Jocurilor Olimpice", a declarat ministrul sporturilor din Guineea, Sanoussy Bantama Sow.
Statul african va bifa astfel a 11-a prezență la Jocurile Olimpice, niciun sportiv nu a reușit să câștige până acum o medalie.

Coreea de Nord, singura țară care nu participă

Oficialii din Coreea de Nord au anuțat că nu vor lăsa sportivii să concureze la Tokyo din cauza pandemiei, deși existau speranțe la câteva medalii. La ediția din 2016, statul asiatic a reușit să obțină 7 distincții (2 de aur, 3 de argint și 2 de bronz). Cea mai mare zestre a fost acumulată la haltere, acolo unde sportivii din această țară excelau la categoriile de greutate mici.
Correa de Nord a mai făcut un gest similar la Seul, în 1988, motivul a fost legat de conflictul politic cu Coreea de Sud, care nu s-a detensionat nici în prezent.
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Olympic Games
Probleme pentru britanici! Un atlet din echipa de 4x100 a picat testul antidoping
13/08/2021 LA 09:22
Olympic Games
Tokyo 2020 | Cele mai importante faze din competiția de atletism de la Jocurile Olimpice
09/08/2021 LA 11:42