Statele Unite au fost mereu țara dominantă în probele de sprint, însă la Tokyo sunt așteptări mai mari, parcă, din probele tehnice. Unul dintre atleții care are ca țintă două medalii este JuVaughn Harrison, care, la 22 de ani, va fi protagonistul unui moment inedit: va fi primul atlet american, din 1912 până în prezent, care va concura la JO atât la săritura în înălțime, cât și la lungime. Singurul din SUA care a făcut o astfel de dublă a fost Jim Thorpe, la Stockholm.

Povestea lui JuVaughn Harrison, atletul care speră la două medalii la Jocurile Olimpice

Olympic Games
Medaliata de la Tokyo care a învins cancerul, gest superb pentru un băiețel cu probleme la inimă
17/08/2021 LA 13:29
JuVaughn Harrison are o poveste interesantă. Mulți ani a jucat fotbal american și baschet, fiind extrem de talentat la ambele sporturi. A renunțat la baschet din cauza înălțimii (a fost destul de scund, abia în adolscență crescând - în prezent măsoară 193 centimetri).
În liceu, a început să participe și la probe de atletism și, având rezultate incredibile pentru un puști fără background la săritura în înălțime și lungime, s-a dedicat în totalitate acestuia, spunându-i "adio" și fotbalului american.
Interesant e că la început a cochetat inclusiv cu probele de viteză, având rezultate foarte bune la 110 metri garduri. "Am făcut disciplinele de care liceul meu avea nevoie să adune puncte și m-am descurcat foarte-foarte bine de la început", dezvăluia Harrison pentru nytimes, înainte de Jocurile Olimpice.
Todd Lane, primul său antrenor în probele tehnice de atletism, a vorbit pentru aceeași sursă despre modul în care a debutat JuVaughn.
"A fost incredibil ce putea face fără pregătire. Cel mai mare talent pe care l-am văzut vreodată", a punctat tehnicianul.
Ulterior, în Colegiu, JuVaughn Harrison și-a perfecționat tehnica și a început să aibă rezultate de top. În acest an a sărit 2.38 metri la înălțime și 8.47 metri la lungime, devenind unul dintre favoriții de la Jocurile Olimpice, în ambele probe.
Calificat deja în finala de înălțime, sportivul din SUA va ținti o medalie duminică, de la 13:10, în direct pe Eurosport 1.
Cele mai importante transmisiuni ale zilei la Jocurile Olimpice
https://i.eurosport.com/2021/07/31/3188659.png
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Olympic Games
Probleme pentru britanici! Un atlet din echipa de 4x100 a picat testul antidoping
13/08/2021 LA 09:22
Olympic Games
Tokyo 2020 | Cele mai importante faze din competiția de atletism de la Jocurile Olimpice
09/08/2021 LA 11:42