Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Unic în 109 ani. JuVaughn Harrison e primul american din 1912 până acum care va pariticpa la aceste 2 probe de atletism

Cristian Mihală

Publicat 31/07/2021 la 10:38 GMT+3

JuVaughn Harrison are șanse să se transforme într-una dintre marile vedete ale atletismului, la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Tânărul "yankeu" va fi primul american din ultimii 109 ani care să participe atât la săritura în lungime, cât și la săritura în înălțime.

JuVaughn Harrison | Hochsprung | ESP Player Feature

Credit imagine: Getty Images

Statele Unite au fost mereu țara dominantă în probele de sprint, însă la Tokyo sunt așteptări mai mari, parcă, din probele tehnice. Unul dintre atleții care are ca țintă două medalii este JuVaughn Harrison, care, la 22 de ani, va fi protagonistul unui moment inedit: va fi primul atlet american, din 1912 până în prezent, care va concura la JO atât la săritura în înălțime, cât și la lungime. Singurul din SUA care a făcut o astfel de dublă a fost Jim Thorpe, la Stockholm.

Povestea lui JuVaughn Harrison, atletul care speră la două medalii la Jocurile Olimpice

JuVaughn Harrison are o poveste interesantă. Mulți ani a jucat fotbal american și baschet, fiind extrem de talentat la ambele sporturi. A renunțat la baschet din cauza înălțimii (a fost destul de scund, abia în adolscență crescând - în prezent măsoară 193 centimetri).
În liceu, a început să participe și la probe de atletism și, având rezultate incredibile pentru un puști fără background la săritura în înălțime și lungime, s-a dedicat în totalitate acestuia, spunându-i "adio" și fotbalului american.
Interesant e că la început a cochetat inclusiv cu probele de viteză, având rezultate foarte bune la 110 metri garduri. "Am făcut disciplinele de care liceul meu avea nevoie să adune puncte și m-am descurcat foarte-foarte bine de la început", dezvăluia Harrison pentru nytimes, înainte de Jocurile Olimpice.
Todd Lane, primul său antrenor în probele tehnice de atletism, a vorbit pentru aceeași sursă despre modul în care a debutat JuVaughn.
"A fost incredibil ce putea face fără pregătire. Cel mai mare talent pe care l-am văzut vreodată", a punctat tehnicianul.
Ulterior, în Colegiu, JuVaughn Harrison și-a perfecționat tehnica și a început să aibă rezultate de top. În acest an a sărit 2.38 metri la înălțime și 8.47 metri la lungime, devenind unul dintre favoriții de la Jocurile Olimpice, în ambele probe.
Calificat deja în finala de înălțime, sportivul din SUA va ținti o medalie duminică, de la 13:10, în direct pe Eurosport 1.
Cele mai importante transmisiuni ale zilei la Jocurile Olimpice
Program JO
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo