În Liga 1 a acestei competiții sunt reprezentate unele dintre cele mai puternice țări în atletism, în rândurile echipelor participante numărându-se numeroși atleți medaliațila campionatele mondiale și europene și deținători de recorduri mondiale.
https://i.eurosport.com/2021/03/25/3017505.png
Organizarea Campionatului European pe Echipe Liga 1 este coordonată de Asociația Europeană a Federațiilor de Atletism (European Athletics), implementată de Federația Română de Atletism prin Comitetul Local de Organizare și sprijinită de Ministerul Tineretului și Sportului, Primăria Cluj Napoca și Consiliul Județean Cluj.
Atletism
Elisha Rotich, victorios în maratonul de pa Paris! Kenyanul, nou record pentru întrecerea din Franța
17/10/2021 LA 13:01
În cadrul unei noi etape de pregătire, săptămâna trecută au sosit la Cluj-Napoca reprezentanți ai partenerilor tehnici ai European Athletics care vor ajuta la implementarea acestui campionat european. Consultanți de televiziune, tehnologie, organizare de competiție, cronometraj și grafică de competiție au sosit la Cluj-Napoca (Cluj Arena) pentru a verifica condițiile tehnice și pentru a creiona amplasamentul echipamentelor tehnice și fluxul de comunicare și din timpul competiției.
https://i.eurosport.com/2021/03/25/3017506.png
Au sosit experți din Turcia, Ungaria, Spania, Serbia, Germania care, alături de specialiști în producția de televiziune, tehnologie și organizare de competiții din România, au prezentat Comitetului Local de Organizare cerințele tehnice de organizare a acestui campionat și au prezentat soluțiile tehnice de implementare în cele mai bune condiții ale acestora. În urma discuțiilor gazda competiției, arena sportivă Cluj Arena, și-a luat angajamentul să implementeze toate cerințele impuse de transmisia televizată, amplasarea echipamentelor tehnice de cronometraj și măsurare, sisteme video și tehnologie de comunicații.
„Organizarea acestui campionat în România reprezintă primul pas către normalitate. Ne bucurăm că România intră în zona organizatorilor de mari campionate europene de atletism și va găzdui, în anii următori, competiții spectaculoase de atletism care vor readuce atletismul acolo unde îi este locul, în prim planul competițiilor sportive” - Florin Florea, preşedintele Federaţiei Române de Atletism.
Vizita partenerilor tehnici a fost precedată, în luna februarie, de vizita reprezentanților European Athletics care au verificat condițiile de cazare și de competiție din Cluj-Napoca și au catalogat ca fiind excelente condițiile regăsite aici. Campionatul European pe Echipe Liga 1 reunește 13 echipe, dintre care primele două clasate vor accede în Superligă, iar ultimele 3 vor retroceda în Liga 2. Liga 1 este cea mai dinamică ligă europeană și reunește țări cu echipe deosebit de puternice.
https://i.eurosport.com/2021/03/25/3017500.jpg
Toate informațiile legate de desfăşurarea competiţiei pot fi găsite pe site-ulwww.cluj2021.ro.
Atletism
Lista scurtă a candidaților pentru cei mai buni atleți europeni au anului, la masculin și feminin
17/10/2021 LA 07:16
Atletism
#On this Day | 53 de ani de la un moment magic al atletei Viorica Viscopoleanu
14/10/2021 LA 10:50