Legenda atletismului ucrainean a participat la o întâlnire cu mass-media la Roma şi i-a vizitat pe sportivii ucraineni pe care Italia îi găzduieşte după invazia rusă în Ucraina, lucru pe care îl apreciază şi pentru care a ţinut să le mulţumească italienilor.
"Fără Italia nu am avea viitor. Niciodată în viaţa mea nu am întâlnit o asemenea solidaritate. Inima mea e frântă. Fac tot posibilul să aduc pacea şi să-mi salvez poporul", a spus campionul olimpic la săritura cu prăjina (în 1988 la Seul).

Serghei Bubka a putut discuta cu sportivi de la diferite federaţii ucrainene

Atletism
Legendara Allyson Felix, cea mai titrată atletă din istorie, și-a anunțat retragerea
14/04/2022 LA 09:52
Italia este ţara care a primit cei mai mulţi sportivi ucraineni până acum. "Interpretăm conceptul de solidaritate olimpică în cel mai bun mod", a explicat preşedintele Comitetului Olimpic Italian (CONI), Giovanni Malago, care l-a primit pe omologul său ucrainean în capitala Italiei.
"Consideraţi întotdeauna centrul de pregătire olimpică drept a doua voastră casă, deşi nu vrem să fie pentru totdeauna, deoarece ştim cât de mulţi vreţi să vă întoarceţi în ţara voastră", le-a transmis Malago sportivilor ucraineni.
Serghei Bubka a putut discuta cu sportivi de la diferite federaţii ucrainene, care acum locuiesc şi continuă să practice sporturile lor în interiorul graniţelor italiene, la discipline precum canotaj, taekwondo sau scrimă.
Sursa: Agerpres
Atletism
Legal Half-Marathon (București, 27 martie 2022) va fi transmis pe pagina de Facebook Eurosport
26/03/2022 LA 08:47
Campionatul Mondial de Atletism în sală
Mondo Duplantis și Yulimar Rojas, performanțe fabuloase la Mondialele indoor de atletism din Belgrad
21/03/2022 LA 07:45