Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dina Asher-Smith, aur la 200 metri la Campionatele Mondiale de la Doha

Cristian Mihală

Actualizat 07/10/2019 la 14:11 GMT+3

Dina Asher-Smith e eroina Marii Britanii, după ce a reușit să se impună în cursa de 200 de metri a Campionatelor Mondiale de la Doha.

Dina Asher-Smith of Great Britain wins the Women's 200 metres final during day six of 17th IAAF World Athletics Championships

Credit imagine: Getty Images

Sportiva de 23 de ani e la a doua medalie în competiție, după ce la finalul săptămânii cucerea argintul la sută, fiind depășită doar de legendara Shelly-Ann Fraser-Pryce.
Cu două finale deja la Mondiale, în proba ei favorită, de 200 de metri (a fost a 5-a în 2015, pe când nu împlinise 19 ani), Asher-Smith era marea favorită la aur în acest an. Asta și pentru că Elaine Thompson s-a retras înaintea semifinalelor, iar campioana de la sută, Shelly-Ann Fraser-Pryce, s-a accidentat încă din serii.
În aceste condiții, Asher-Smith era singura concurentă din finală care alergase sub 22 de secunde sezonul acesta. În ciuda presiunii, britanica s-a descurcat admirabil, oprind cronometrul după 22,18 secunde. Suficient pentru aur, dar și pentru stabilirea unui nou record național. Podiumul a fost completat de Brittany Brown (SUA) și Mujinga Bambundji (Elveția).
"Sunt foarte obosită, a fost o săptămână extrem de lungă. M-am trezit în această dimineață spunându-mi că acesta e momentul meu, că trebuie să uit de oboseală pentru că am muncit enorm să ajung aici. Am visat să fiu campioană mondială și acum visul s-a îndeplinit. Înseamnă mult pentru mine această medalie, iar rezultatul mă motivează și mai mult pentru anul viitor, când vreau o medalie cât mai strălucitoare la Jocurile Olimpice", a spus la final britanica.
Doar 6 sportive din Marea Britanie au câștigat, de-a lungul timpului, aurul la Campionatele Mondiale: Fatima Whitbread, Sally Gunnell, Liz McColgan, Paula Radcliffe, Christine Ohurugu și Jessica Ennis-Hill. Asher-Smith intră astfel într-un grup select și se anunță sportiva care va domina în următorul deceniu probele de sprint.
picture

Grant Holloway gewinnt in 13,10 Sekunden Gold

Credit imagine: SID

Grant Holloway, aur la 110 metri garduri după o finală dramatică

Una dintre cele mai echilibrate curse de la Campionatele Mondiale de atletism se anunța finala de la 110 metri garduri. Omar McLeod spera să își apere titlul, dar, după un start perfect, a doborât mai multe garduri, devenind extrem de lent. Într-un final, McLeod a fost descalificat, după ce a intrat pe culoarul lui Orlando Ortega, care a fost scos de pe traiectoria ideală. Câștigător în Diamond League, Ortega ar fi putut obține, probabil, bronzul, dacă cursa s-ar fi desfășurat în condiții normale.
În acest context, cursa a fost câștigată de Grant Holloway (SUA), care avea cea mai bună performanță a sezonului, 12,98 secunde. De această dată, el a alergat cei 100 de metri în 13,10 secunde, cu cinci sutimi mai repede decât ocupantul locului secund, Sergey Shubenkov. Bronzul a fost obținut de campionul european Pascal Martinot-Lagarde, care i-a adus Franței a doua medalie de la actualele Campionate Mondiale.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo