Getty Images

9 oameni se aflau în elicopterul prăbușit. S-au făcut publice numele a 6 dintre aceștia

9 oameni se aflau în elicopterul prăbușit. S-au făcut publice numele a 6 dintre aceștia

27/01/2020 la 06:47Actualizare 27/01/2020 la 07:33

Nouă persoane au murit în accidentul de elicopter în care și-a pierdut viața Kobe Bryant, unul dintre cei mai mari baschetbaliști din toate timpurile.

Una dintre fiicele fostului jucător de la Lakers, Gianna Maria (13 ani) mergea împreună cu prietena sa cea mai bună la un meci de baschet pe care urmau să îl joace. Pasagerii se deplasau către "Mamba Academy", din Thousand Oaks, pentru a participa la respectiva partidă.

Gianna Maria moștenise talentul tatălui său, Kobe spunând în repetate rânduri că fiica sa va ajunge una dintre cele mai bune jucătoare din WNBA.

John Altobelli (56 de ani), antrenor de baseball la Orange Coast College, soția lui Keri Altobelli și fiica lor, Alyssa Altobelli, au fost și ei în elicopter. Alyssa și Gianna erau bune prietene și obișnuiau să meargă des cu elicopterul la meciurile desfășurate departe de casă.

"John era antrenorul de baseball perfect. Pasiunea pe care o punea în acest sport era imensă, dar, mai important pentru cei pe care îi antrena, era comportamentul său. Îi trata pe toți ca și cum ar fi făcut parte din propria familie", a dezvăluit directorul OCC Athletic, Jason Kehler.

Altobelli fusese premiat anul trecut de American Baseball Coaches Association cu o medalie de diamant pentru ajutorul dat tinerilor în baseball.

Christina Mauser, un antrenor asistent privat de la școala Harbor Day School, din Orange County, a fost și ea la bordul elicopterului.

Informația a fost confirmată de primarul din Costa Mesa, Katrina Foley.

"Tocmai am aflat că extraordinara Christina, antrenoare la Tiajuana Dogs, și-a pierdut viața în accidentul aviatic. Tragedia aceasta devastatoare devine din ce în ce mai rea cu fiecare oră care trece. Atât de multă suferință în rândul nostru, cei care i-am cunoscut. Avem inimile frânte și ne rugăm pentru familiile celor decedați", a scris Katrina Foley pe twitter.

Kobe Bryant a fost unul dintre cei mai mari jucători de baschet ai lumii. Întreaga sa carieră şi-a petrecut-o la echipa din NBA, Los Angeles Lakers. A câştigat de cinci ori campionatul NBA (2000, 2001, 2002, 2009 şi 2010). Bryant a fost inclus de 18 ori în echipa All-Star. În 2008, a fost desemnat cel mai bun jucător NBA (n.red. NBA MVP). La Jocurile Olimpice din 2008 şi din 2012, a câştigat medalii de aur, făcând parte din echipa de baschet a Statelor Unite ale Americii.

Cele mai reprezentative imagini din cariera lui Kobe Bryant