Partizan s-a retras oficial din playoff-ul Ligii Sârbe. Cu această măsură, clubul din Belgrad speră să deschidă o dezbatere despre baschetul în țară și conviețuirea cu vecinii de la Steaua Roșie. În ​​finala Ligii ABA de cinci jocuri dintre cele două echipe au avut loc incidente între suporteri.
Partizan a ieșit pe titlul declarației cu "Oportunitatea de a-i expulza pe huliganii din baschetul nostru." Apoi a susținut: "BC Partizan NIS a încheiat sezonul 2021/22 și nu va participa la playoff-ul Ligii Sârbe. Această decizie a fost luată de club după tot ce s-a întâmplat în faza finală a Ligii ABA."
Unul dintre meciuri a fost suspendat 20 de minute din cauza unei ploi de obiecte.
Olympic Games
Team USA, a doua înfrângere în meciurile de pregătire pentru Jocurile Olimpice
PESTE 10 ZILE

Adio derby-uri cu Steaua Roșie! Partizan și-a motivat decizia de retragere

Partizan a făcut referire la incidentele "care au pus în pericol siguranța jucătorilor și antrenorilor, care au dus la închiderea parțială și totală a arenei, amenzi numeroase și o mare jenă pentru baschetul sârb în fața întregii lumi". Pe tot parcursul seriei, atât președintele Ostoja Mikhailovic, cât și antrenorul Zeljko Obradovic au criticat public suporterii iresponsabilii pentru comportamentul lor. Și pentru că nu au fost ascultați, drept pedeapsă a recurs la această măsură de a se retrage din play-off
"Clubul nu vrea să facă parte din sărbătorile huliganilor, fie că sunt fani ai Stelei Roșii sau ai Partizan. Avem îndoieli rezonabile că o altă serie finală între cele două echipe ar deveni încă o arenă pentru bătăușii care ne distrug sportul, ceea ce ne-ar conduce să trimitem un alt mesaj oribil lumii", a mai precizat clubul din capitala Serbiei.
În decizia luată de Partizan este și dorința de a juca în următoarea ediție a Euroligii, lucru care ar fi destul de complicat dacă sunt incidente constante în meciurile de acasă. Steaua Roșie și-a câștigat dreptul de a juca în competiția continentală de top după ce a câștigat finala Ligii ABA. Marea rivală trebuie să aștepte o invitație.
Baschet
Dinamo reușește transferul sezonului
18/06/2022 LA 10:30
NBA
Dinastia Michael Jordan vs Dinastia Stephen Curry. MVP-ul finalei NBA concurează cu Air Jordan
17/06/2022 LA 11:10