La 36 de ani și 9 luni, Annemarie Gödri-Părău a hotărât să se retragă din echipa națională de baschet a României, lăsând să se înțeleagă că este dezamăgită de rezultatele din campania de calificare pentru Eurobasket 2021. De la debutul în națională în 2001, Părău a fost aproape de retragere și în 2016, însă a revenit asupra acelei decizii, motivată de posibilitatea de a prinde încă un tren spre Eurobasket. Baschetbalista născută la Timișoara și cu opt titluri de campioană a României în palmares va continuă să evolueze pentru Sepsi Sfântu Gheorghe, echipă la care a ajuns în urmă cu șase ani și jumătate, anunță gsp.ro.
Annemarie Gödri-Părău a făcut acest anunț prin intermediul unui mesaj postat pe rețelele de socializare. De-a lungul anilor, ea a avut ocazia de a evolua inclusiv în Euroligă - cea mai puternică competiție intercluburi din baschet, când s-a transferat în Belgia, la Dexia Namur.

Annemarie Gödri-Părău se retrage din națională. Cum a motivat decizia

Baschet
FOTO | A fost inaugurată o nouă sală polivalentă. Investiție de peste 100 de milioane de lei
IERI LA 18:00
Baschetbalista și-a motivat decizia de a se retrage din națională într-un amplu mesaj, pe care îl redăm integral:
"Niciodată nu este ușor să-ți găsești cuvintele în astfel de momente. După ce în 2016 am considerat că este cazul să mă retrag din echipa națională, ca urmare a necalificării la Eurobasket 2017, nu am putut atunci rezista insistențelor colegelor mele și ale celor din stafful tehnic, să-mi pun serviciile în sprijinul naționalei pentru încă o campanie de calificare. În cele din urmă, acea «încă o campanie» s-a transformat în două, iar în ceea ce privește Eurobasket 2021, în acest moment, din păcate, mai avem doar șanse teoretice la o calificare. Practic, spunând lucrurilor pe nume, acestea probabil că tind spre zero.
Cred însă că a venit momentul, după ce până acum, la 36 de ani și 9 luni, am dat totul echipei naționale, să îmi anunț retragerea din echipa națională a României și din orice altă acțiune viitoare a acesteia, de această dată definitiv. Motivele avute în 2016 au dobândit mai multă forță acum. E timpul să mă dedic familiei și echipei de club la care mă aflu de șapte sezoane. Mulțumesc pentru tot. Hai România!"
  • Annemarie Gödri-Părău a participat în tricoul României la trei ediții ale Campionatului European: Turcia 2005, Italia 2007 și România 2015.
  • În calificările pentru Eurobasket 2021, România a obținut până acum o singură victorie în patru meciuri disputate în Grupa D, fiind pe ultimul loc. După ce a debutat cu o victorie pe teren propriu, 70-55, în fața Danemarcei, România a pierdut la limită în Cehia (60-59), apoi a cedat pe teren propriu contra Italiei (68-90) și în deplasare contra danezelor (91-74). Pentru a mai spera la calificare, România ar trebui să câștige ultimele două meciuri, împotriva Cehiei și Italiei, echipe cu câte trei victorii până acum.
Baschet
Brittney Griner, baschetbalista condamnată la 9 ani de închisoare în Rusia, a fost eliberată
IERI LA 14:14
Baschet
U-BT Cluj-Napoca, victorie uriașă în EuroCup în fața unei foste campioane a Europei
07/12/2022 LA 21:34