La 36 de ani și 9 luni, Annemarie Gödri-Părău a hotărât să se retragă din echipa națională de baschet a României, lăsând să se înțeleagă că este dezamăgită de rezultatele din campania de calificare pentru Eurobasket 2021. De la debutul în națională în 2001, Părău a fost aproape de retragere și în 2016, însă a revenit asupra acelei decizii, motivată de posibilitatea de a prinde încă un tren spre Eurobasket. Baschetbalista născută la Timișoara și cu opt titluri de campioană a României în palmares va continuă să evolueze pentru Sepsi Sfântu Gheorghe, echipă la care a ajuns în urmă cu șase ani și jumătate, anunță gsp.ro.

Annemarie Gödri-Părău a făcut acest anunț prin intermediul unui mesaj postat pe rețelele de socializare. De-a lungul anilor, ea a avut ocazia de a evolua inclusiv în Euroligă - cea mai puternică competiție intercluburi din baschet, când s-a transferat în Belgia, la Dexia Namur.

NBA
Cea mai frumoasă poveste de dragoste: Kobe Bryant și baschetul
IERI LA 10:36

Annemarie Gödri-Părău se retrage din națională. Cum a motivat decizia

Baschetbalista și-a motivat decizia de a se retrage din națională într-un amplu mesaj, pe care îl redăm integral:

"Niciodată nu este ușor să-ți găsești cuvintele în astfel de momente. După ce în 2016 am considerat că este cazul să mă retrag din echipa națională, ca urmare a necalificării la Eurobasket 2017, nu am putut atunci rezista insistențelor colegelor mele și ale celor din stafful tehnic, să-mi pun serviciile în sprijinul naționalei pentru încă o campanie de calificare. În cele din urmă, acea «încă o campanie» s-a transformat în două, iar în ceea ce privește Eurobasket 2021, în acest moment, din păcate, mai avem doar șanse teoretice la o calificare. Practic, spunând lucrurilor pe nume, acestea probabil că tind spre zero.

Cred însă că a venit momentul, după ce până acum, la 36 de ani și 9 luni, am dat totul echipei naționale, să îmi anunț retragerea din echipa națională a României și din orice altă acțiune viitoare a acesteia, de această dată definitiv. Motivele avute în 2016 au dobândit mai multă forță acum. E timpul să mă dedic familiei și echipei de club la care mă aflu de șapte sezoane. Mulțumesc pentru tot. Hai România!"

  • Annemarie Gödri-Părău a participat în tricoul României la trei ediții ale Campionatului European: Turcia 2005, Italia 2007 și România 2015.
  • În calificările pentru Eurobasket 2021, România a obținut până acum o singură victorie în patru meciuri disputate în Grupa D, fiind pe ultimul loc. După ce a debutat cu o victorie pe teren propriu, 70-55, în fața Danemarcei, România a pierdut la limită în Cehia (60-59), apoi a cedat pe teren propriu contra Italiei (68-90) și în deplasare contra danezelor (91-74). Pentru a mai spera la calificare, România ar trebui să câștige ultimele două meciuri, împotriva Cehiei și Italiei, echipe cu câte trei victorii până acum.
Baschet
CSM CSU Oradea, record de puncte într-un meci în Liga Națională de Baschet
15/01/2021 LA 07:41
NBA
Transferul anului în NBA! 4 echipe au fost implicate. Se naște o nouă forță în Conferința de Est
14/01/2021 LA 13:21