Considerat cel mai bun jucător din istoria baschetului, Jordan și-a lăsat amprenta asupra acestui sport, reușind să câștige de 6 ori titlul de campion în NBA, alături de Chicago Bulls. Aportul său la trofeele cucerite a fost uriaș, fiind declarat MVP-ul finalei NBA de fiecare dată. Mai mult, Michael a fost numit de 5 ori jucătorul sezonului.
Michael Jordan a fost primul sportiv din istorie care a câștigat peste 30 de milioane de dolari pe sezon. Contractele de sponsorizare i-au adus 500 de milioane de dolari între 2002 și 2012. El a devenit miliardar în 2014, apoi averea lui a continuat să crească, atingând pragul de 1.5 miliarde de dolari în 2018. În prezent, averea lui Michael Jordan este estimată la 1,9 miliarde de dolari, fiind cel mai bogat sportiv din lume.
Jordan se află printre cei mai bogați 1500 de oameni din întreaga planetă, în timp ce la nivelul Statelor Unite a intrat în TOP 500.
Olympic Games
Team USA, a doua înfrângere în meciurile de pregătire pentru Jocurile Olimpice
PESTE 2 LUNI

250.000 de euro, primul contract semnat de Michael Jordan cu Nike

Marca a analizat evoluția financiară a lui Michael Jordan de când a intrat pentru prima oară în NBA și până când a ajuns în top. Evident, spaniolii s-au concentrat în mod expres asupra contractului încheiat cu compania Nike în 1984, în sezonul său de debut din NBA.
Primul său contract încheiat cu celebra firmă a valorat 250.000 de euro pe an. Inițial, Jordan își dorea să semneze cu Adidas, marea rivală de pe piață a celor de la Nike. Compania germană l-a refuzat pe Jordan din cauza înălțimii sale (1,98 m), considerată sub nivelul așteptat (2,13 m), iar superstarul american a semnat în cele din urmă cu Nike, după ce a discutat cu CEO-ul Phil Knight.
"Contractul semnat cu Jordan a fost cea mai bună decizie din viața mea." | Phil Knight (CEO Nike)
Din acel moment, atât Jordan, cât și Nike au cunoscut o creștere extraordinară. Veniturile companiei au explodat, în timp ce baschetbalistul a început să încaseze milioane de dolari reprezentând brandul.
https://i.eurosport.com/2015/11/17/1734186.jpg

Jordan, un simbol universal

În perioada petrecută în NBA, Michael Jordan a obținut 93,8 milioane de dolari doar din contractele încheiate cu Chicago Bulls și Washington Wizards, în cele 15 sezoane în care a făcut spectacol sub panou. Cu toate că baschetbalistul câștiga foarte mulți bani din sport, adevărata avere a realizat-o în afara terenului, la cravată și costum. La puțin timp după contractul semnat cu Nike, Michael și-a creat propriul brand de haine și încălțăminte: Air Jordan.
Susținut tot de Nike, brandul a înregistrat o evoluție fantastică și a beneficiat de o notorietate unică în lume. Pantofii Air Jordan, cunoscuți drept "sneakers" au devenit, odată cu trecerea timpului, cele mai vândute produse din istorie. Logo-ul "Jumpman" este un simbol universal în ziua de astăzi, datorită căruia Nike, firma de care aparține Air Jordan, încasează anual 3 miliarde de dolari.
100 de milioane de dolari este suma care intră în conturile lui Michael Jordan în fiecare an. Jordan - Nike a fost considerat de specialiștii în marketing cel mai profitabil parteneriat din istorie. Așadar, Michael Jordan a continuat să doboare recorduri și în afara terenului, după retragerea din NBA.
"Cuvintele sunt de prisos când subiectul este Michael Jordan." | Fortune (Global Business Magazine)
Citatul celor de la Fortune face referire la faptul că evoluția uriașă a brandului Jordan n-a avut nevoie de rețelele sociale utilizate în prezent, ci doar de numele și imaginea celebrului sportiv.
https://i.eurosport.com/2015/06/14/1614090.jpg

Jordan nu ține cont de "granițe"

O altă afacere profitabilă reușită de Michael Jordan a avut loc în 2010, când americanul a cumpărat 90% din acțiunile echipei de baschet Charlotte Hornets. 275 milioane de dolari a investit la momentul respectiv Jordan, iar între timp valoarea clubului a ajuns la 1,05 miliarde de dolari. În același timp, fostul baschetbalist este acționar și la echipa de baseball Miami Marlins.
De-a lungul timpului, și alte branduri în afara celor de la Nike s-au asociat cu imaginea lui Michael Jordan. Gatorade, Hanes și Upper Deck sunt doar câteva dintre companiile care au încheiat contracte uriașe cu fostul baschetbalist în ultimii 30 de ani.
Jordan deține și un lanț de restaurante, localizat în Chicago și Florida. Fostul sportiv s-a implicat și în industria constructoare de mașini (Nissan) și IT (Gigster, în Silicon Valley), motiv pentru care se poate afirma faptul că interestul lui Jordan nu are granițe, când vine vorba de business și investiții.
https://i.eurosport.com/2014/10/28/1341053.jpg

Michael Jordan, o legendă cu inimă mare

Michael Jordan are o avere uriașă și o inimă pe măsură. Legenda din NBA n-a uitat în vreun moment de oamenii care se află în situații dificile și a încercat întotdeauna să-i ajute. Acțiunile caritabile au devenit o obișnuință pentru Michael, care de foarte puține ori acceptă ca donațiile sale să apară în spațiul public.
Ultima acțiune umanitară este strâns legată de proaspătul documentar lansat în mediul online (The Last Dance) în care este prezentată viața marelui baschetbalist. Întreaga sumă obținută de pe urma documentarului va fi donată către persoanele neajutorate.
Michael Jordan s-a retras din NBA în 2003, după două sezoane petrecute la Washington Wizards. Performanțele sale magice l-au propulsat de 14 ori în NBA All-Star, prestigiosul eveniment unde se adună cei mai buni jucători din Statele Unite.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
NBA
Miami Heat, victorie în primul meci al Finalei Conferinței de Est. Butler, prestație de excepție
IERI LA 16:04
NBA
Finalele Conferințelor din NBA se anunță incendiare! Orgolii uriașe și multe revanșe de luat
16/05/2022 LA 14:40