Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

3 din 3! U-BT Cluj-Napoca e lider în grupa K din Champions League după un parcurs fără greșeală

Bianca Dumitru

Publicat 04/03/2022 la 06:33 GMT+2

U-BT Cluj-Napoca a obținut joi seară o nouă victorie, a treia, în grupele Champions League. Echipa lui Mihai Silvășan a învins-o pe Prometey, formație din Ucraina, scor 81-92.

U-BT Cluj-Napoca

Credit imagine: Getty Images

U-BT Cluj-Napoca s-a impus joi seară, cu scorul de 81-92, în fața celor de la Prometey, într-un meci contând pentru a treia etapă a grupelor Champions League. Partida ar fi trebuit să aibă loc în Ucraina, dar s-a disputat pe un teren neutru, în Nymburk (Cehia), ca urmare a evenimentelor care au loc de mai bine de o săptămână pe teritoriul Ucrainei.
Clujenii au început meciul bine, adjudecându-și primul sfert cu scorul de 18-22. În sfertul 2, cele două echipe au fost la egalitate, 21-21, astfel că la pauza mare, formația lui Mihai Silvășan a avut un avantaj de doar 4 puncte.
U-BT a reușit să se distanțeze pe tabelă în sfertul 3, pe care l-a câștigat cu 16-25, iar avantajul obținut a fost suficient pentru a obține victoria, chiar dacă românii au cedat ultimul sfert, scor 26-24.
Cei mai buni marcatori ai echipei lui Silvășan au fost Brandon Brown, cu 20 de puncte, Neal Richard Patrick, cu 19 puncte, și Stefan Bircevic, care a reușit 15 puncte și 10 recuperări.
Citește și:

Parcurs fără greșeală în Champions League

În primele două etape ale grupei K, U-BT Cluj-Napoca le-a învins pe Unicaja Malaga, scor 73-79, și Oostende, scor 86-75. Clujenii sunt pe primul loc al grupei, cu 6 puncte și un coșaveraj de 257 la 229.
În următoarea etapă din Liga Campionilor, echipa lui Mihai Silvășan va primi marți, 8 martie, de la ora 19:30, vizita celor de la Unicaja.
Ulterior, U-BT Cluj-Napoca va juca acasă în compania celor de la Prometey pe 16 martie, iar în ultima rundă a grupelor se vor deplasare pe terenul celor de la Oostende, pe 22 martie.
Echipele care se vor situa pe primele două poziții ale clasamentului după aceste partide vor obține calificarea în sferturile de finală ale competiției.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo