U-Banca Transilvania a scris o pagină importantă în istoria baschetului masculin marți seara, după ce s-a calificat între cele mai bune 8 echipe din Liga Campionilor la baschet masculin.
Înaintea partidei din Belgia, pentru partida cu Filou Oostende, ardelenii aveau următoarele calcule: victorie însemna calificarea de pe primul loc în play-Off-ul Basketball Champions League (sferturile de finală); avea ca variantă și o înfrângere la maximum cinci puncte cu Oostende pentru a termina pe locul doi.
Baschetbaliștii lui Mihai Silvășan au efectuat deplasarea cu primul scenariu în gând. Iar motivația echipei U BT Cluj a produs un prim sfert fabulos, pe care l-a câștigat cu un incredibil 31-12. A fost un avans considerabil, care a dezarmat practic echipa gazdă.
Basketball Champions League
U-BT Cluj-Napoca, eșec dramatic în sferturile Champions League! Atmosferă de vis creată de suporteri
19/04/2022 LA 18:09

U BT Cluj a condus la 22 de puncte diferență în sfertul doi

În sfertul doi, diferența a trecut chiar și de 20 de puncte, la un moment dat tabela indicând 41-19. Belgienii s-au impus în sfertul doi cu 22-19, dar rezultatul de 50-34 la pauză i-a adus multă liniște și încredere trupei conduse de Mihai Silvășan.
Filou Oostende a jucat mai bine doar în sfertul trei, dar tot ce a putut face a fost să reducă diferența până la 6 puncte. Momentul decisiv s-a consumat în sfertul patru, la 72-75, când Andrija Stipanovic cu două libere și Stefan Bircevic cu 4 puncte au realizat un "run" de 6-0, cu care U Cluj s-a desprins decisiv. Până la final, diferența a trecut din nou de 10 puncte, iar ardelenii au închis jocul cu o victorie magnifică, scor 85-74. Tot la o diferență de 11 puncte au câștigat și în tur, cu 86-75.
U BT Cluj a avut nu mai puțin de 5 oameni cu cel puțin 10+ puncte la final. Patrick Richard a fost cel mai bun realizator, cu 17 puncte, fiind secondat de Stipanovic – 16 puncte.
Stefan Bircevic – 13 puncte, Dustin Hogue – 12 puncte și Karel Guzman – 11 puncte au avut și ei la final două cifre în rândul punctelor realizate.
Campioana României, debutantă în competiţie, a reuşit să câştige Grupa K, cu 7 puncte, fiind urmată de cunoscuta formaţie spaniolă Unicaja Malaga, 6 puncte, şi Filou Oostende, 5 puncte. Tragerea la sorţi a sferturilor de finală va avea loc pe 25 martie.
Basketball Champions League
U BT Cluj-Napoca a pierdut meciul doi cu Ludwigsburg, din sferturile de finală ale Champions League
13/04/2022 LA 20:23
Basketball Champions League
U BT Cluj-Napoca, victorie mare cu Ludwigsburg! Ardelenii, cu un pas în Final 4-ul Champions League
05/04/2022 LA 18:07