U-BT Cluj-Napoca a avut avantajul de a disputa acasă meciul decisiv, însă, în ciuda susținerii publicului, echipa lui Mihai Silvășan nu a reușit să obțină victoria. Campioana României a fost învinsă cu scorul de 73-79 și a ratat calificarea în semifinalele Ligii Campionilor la baschet masculin.
Clujenii au fost conduși cu 11-16 după primul sfert, iar nemții și-au mărit avantajul până la pauza mare, la care au intrat cu scorul de 23-37. În sfertul 3, cele două echipe au fost la egalitate, 19-19, jucătorii lui U-BT revenind mult mai motivați pe parchet în ultimele minute ale partidei.
Deși s-au impus în sfertul 4 cu 31-23, apropiindu-se chiar și la 4 puncte, acest scor nu a fost îndeajuns pentru a întoarce soarta meciului.
Basketball Champions League
U BT Cluj-Napoca a pierdut meciul doi cu Ludwigsburg, din sferturile de finală ale Champions League
13/04/2022 LA 20:23
Pentru clujeni, cei mai buni marcatori au fost Patrick Richard, cu 18 puncte, Dustin Hogue, cu 15 puncte, și Stefan Bircevic, cu 14 puncte. De cealaltă parte, Jordan Hulls a înscris cele mai multe puncte ale nemților, 21, fiind urmat de Jonah Radebaugh, cu 15 puncte.
În primul meci, disputat tot la Cluj-Napoca, U-BT a câștigat cu 76-73, iar în a doua partidă, care s-a jucat în Germania, scorul a fost 92-75.
În semifinalele Champions League, Riesen Ludwigsburg o va înfrunta pe Baxi Manresa, care a eliminat-o pe Unicaja în doar două meciuri, scor 86-63 și 91-89. În cealaltă semifinală se vor întâlni Hapoel Holon și Tenerife. Meciurile sunt programate pe 6 mai, iar finala competiției va avea loc pe 8 mai.
Citește și:

Atmosferă incredibilă la meciul dintre U-BT Cluj-Napoca și Riesen Ludwigsburg

Campioana României, U-BT Cluj-Napoca, a avut avantajul de a juca ultimul meci, cel decisiv, pe teren propriu, iar suporterii au umplut Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, toate biletele scoase la vânzare fiind achiziționate în doar 30 de minute.
Atmosfera creată de fanii celor de la U-BT a fost incredibilă, fanii încurajându-și favoriții atât în momentele dificile, când oaspeții se aflau la o distanță semnificativă pe tabelă, cât și atunci când echipa lui Silvășan a micșorat diferența, moment în care tribunele au explodat.

Atmosferă incredibilă la meciul dintre U-BT Cluj-Napoca și Riesen Ludwigsburg. Sursa: Silviu Cristea

În ciuda înfrângerii și a eliminării din Champions League, U-BT Cluj-Napoca a intrat în istoria sportului românesc. Campioana României la baschet masculin s-a remarcat drept una dintre cele mai bune formații din acest sezon, reușind cel mai important rezultat din istoria baschetului masculin românesc la nivel de echipe de club.
În plus, clujenii au scris istorie și datorită suporterilor. La ambele meciuri disputate la Cluj-Napoca în sferturile de finală ale Champions League, U-BT a fost susținută de câte 10.000 de fani, un record de audiență în ceea ce privește sporturile disputate în sală.
Basketball Champions League
U BT Cluj-Napoca, victorie mare cu Ludwigsburg! Ardelenii, cu un pas în Final 4-ul Champions League
05/04/2022 LA 18:07
Basketball Champions League
U-BT Cluj-Napoca - Riesen Ludwigsburg | Comparația rivalelor din sferturile Champions League
25/03/2022 LA 11:50