U-BT Cluj-Napoca a scris o pagină importantă în istoria baschetului masculin românesc marți seară, după ce s-a calificat între cele mai bune 8 echipe din Liga Campionilor, chiar în sezonul în care și-a făcut debutul în competiție.
Echipa lui Mihai Silvășan a încheiat meciurile contând pentru grupa K din Turul Câștigătorilor pe primul loc, cu 9 puncte obținute după 4 victorii și o înfrângere.
Basketball Champions League
U-BT Cluj-Napoca, eșec dramatic în sferturile Champions League! Atmosferă de vis creată de suporteri
19/04/2022 LA 18:09
Astăzi, în urma tragerii la sorți, campioana României și-a aflat adversara din sferturile de finală ale Ligii Campionilor la baschet masculin. Clujenii îi vor înfrunta pe cei de la Riesen Ludwigsburg, care au în palmares un loc 2 în campionatul Germaniei (2019/20) și un loc 2 în Cupa Germaniei (2008), dar și o clasare pe locul 4 în Champions League (2017/18).
Sferturile de finală ale competiției se vor desfășura în sistemul cel mai bun din 3 meciuri, urmând ca primele partide să aibă loc pe 5-6 aprilie. Fiind câștigătoare de grupă, U-BT Cluj-Napoca va disputa primul meci pe teren propriu, în România urmând a avea loc și meciul decisiv, dacă se va ajunge acolo.
Ulterior, Final 4-ul Champions League va avea loc în perioada 6-8 mai, în Bilbao, Spania. Dacă va trece de Riesen Ludwigsburg, U-BT Cluj-Napoca îi va înfrunta în semifinale pe câștigătorii din duelul 100% spaniol Baxi Manresa - Unicaja.
Basketball Champions League
U BT Cluj-Napoca a pierdut meciul doi cu Ludwigsburg, din sferturile de finală ale Champions League
13/04/2022 LA 20:23
Basketball Champions League
U BT Cluj-Napoca, victorie mare cu Ludwigsburg! Ardelenii, cu un pas în Final 4-ul Champions League
05/04/2022 LA 18:07