Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

U BT Cluj-Napoca, victorie mare cu Ludwigsburg! Ardelenii, cu un pas în Final 4-ul Champions League

Nicu Savin

Publicat 05/04/2022 la 21:07 GMT+3

U BT Cluj-Napoca a câștigat primul meci din sferturile de finală ale Champions League, împotriva nemților de la MHP Riesen Ludwigsburg, scor 78-76.

U-BT Cluj-Napoca

Credit imagine: Getty Images

U BT Cluj-Napoca continuă să facă un sezon de senzație în baschetul european. Ardelenii sunt la o singură victorie de calificarea în Final 4-ul Champions League, după ce s-au impus în primul meci contra germanilor de la MHP Riesen Ludwigsburg, scor 76-73.
Într-o atmosferă incendiară în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, plină ochi, jucătorii lui Mihai Silvășan au început în forță și au condus după primul sfert cu 18-13. Până la pauză oaspeții au mai recuperat două puncte (37-34), astfel că totul s-a jucat în repriza secundă.

UB BT Cluj-Napoca, la o victorie de Final 4-ul Champions League

Sfertul 3 le-a aparținut germanilor, care au condus și la 5 puncte diferență, dar nu s-au distanțat decisiv. În sfertul 4 meciul a căpătat accente dramatice, iar finalul a fost electrizant. La 74-73 pentru gruparea clujeană, nemții au ratat două aruncări libere, iar un coș de două puncte a gazdelor a făcut ca diferența să ajungă la 3 puncte. În ciuda unei decizii controversate a arbitrilor în ultimele secunde, apărarea Universității a rezistat și s-a terminat 76-73.
Victoria de azi a fost un efort colectiv al jucătorilor lui U, 5 dintre aceștia înscriind peste 10 puncte. Cel mai bun marcator din tabăra noastră a fost americanul Neal Richard II Patrick (14 puncte), care pe lângă coșurile marcate a avut și 6 recuperări și 4 pase decisive.
Trebuie menționat că această victorie este doar o bătălie câștigată dintr-un război care se anunță foarte greu în continuare. Miercurea viitoare va avea loc meciul doi, pe terenul celor de la Ludwigsburg, de la ora 21. O victorie ar duce-o pe U în Final 4-ul de la Bilbao. În cazul unui eșec, torul se va juca în meciul 3, care va fi la Cluj-Napoca, formația din Ardeal având avantajul de a juca mai multe meciuri acasă pentru că a terminat grupa din care a făcut parte pe primul loc.
Celelalte sferturi de finală din Champions League:
  • Manresa (Spania) - Unicaja (Spania)
  • Tenerife (Spania) - Tofas (Turcia)
  • Hapoel Holon (Israel) - Strasbourg (Franța)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo