U BT Cluj, campioana României la baschet, a câștigat primul meci al grupei K din faza Top 16 a grupelor Champions League, pe terenul celor de la Unicaja Malaga. Clujenii s-au impus cu 79-73, reușind o victorie istorică.
U BT Cluj a început foarte bine partida, iar după primul sfert conducea cu 19-13. În sfertul al doilea au apărut primele emoții, după ce clujenii au pierdut un avantaj de 13 puncte, iar spaniolii au preluat, pentru scurt timp, conducerea, cu un minut și jumătate înainte de pauză. După primele două sferturi, U Cluj conducea cu 43-40, după ce campioana României nu a cedat și a presat pe finalul sfertului secund.
Basketball Champions League
U-BT Cluj-Napoca, eșec dramatic în sferturile Champions League! Atmosferă de vis creată de suporteri
19/04/2022 LA 18:09

U Cluj, victorie istorică în Champions League

În sfertul al treilea, U Cluj a profitat de punctele slabe ale adversarilor, dar și de accidentarea lui Eric, din cauza unor probleme la genunchi. În acest sfert, clujenii s-au distanțat pentru a doua oară la 13 puncte, cea mai mare diferență de scor a partidei, dar spaniolii au încercat o nouă revenire, sfertul al treilea terminându-se cu 64-55.
În ultimele 10 minute ale partidei, clujenii nu și-au pierdut concentrarea, chiar dacă Malaga a venit la 4 puncte (72-76). Campioana României s-a impus în cele din urmă cu 79-73, cu americanul Elijah Stewart înscriind cele mai multe puncte (26 de puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive).
În presa din Spania, prestația celor de la U Cluj a fost lăudată, jurnaliștii spanioli recunoscând că deținătoarea titlului din România a meritat victoria. Următoarea partidă a clujenilor va avea loc pe teren propriu pe 1 februarie, cu câștigătoarea confruntării dintre Hapoel Ierusalim și Promete, care se va alătura celorlalte echipe din gupa K. Din această grupă mai face parte și Oostende, iar ocupantele primelor două locuri se vor califica în sferturile de finală ale Champions League.
"Suntem foarte încântați de această victorie. Am avut puțin noroc întrucât i-am prins pe cei de la Malaga într-o formă mai slabă. Nu s-au antrenat în ultima perioadă din cauza unor probleme. Totuși, este o victorie mare, împotriva unei formații importante din Europa. Este un rezultat notabil pentru o echipă din România. Am arătat spirit de luptă, am izbutit 16 recuperări ofensive, ceea ce este remarcabil. Pe final cred că am controlat partida.
A existat un moment când s-au apropiat. Este doar o partidă, am început cu dreptul, dar trebuie să rămânem concentrați și să muncim din greu pentru a ne îndeplini obiectivele. A fost o onoare pentru noi să jucăm la Malaga, știm ce înseamnă acest club în baschetul european. În lotul nostru sunt jucători care au mentalitatea potrivită și nu se tem de astfel de meciuri. Ei au avut atitudinea potrivită pentru a câștiga", a declarat Mihai Silvășan, antrenorul lui U BT Cluj, pentru site-ul echipei.
Basketball Champions League
U BT Cluj-Napoca a pierdut meciul doi cu Ludwigsburg, din sferturile de finală ale Champions League
13/04/2022 LA 20:23
Basketball Champions League
U BT Cluj-Napoca, victorie mare cu Ludwigsburg! Ardelenii, cu un pas în Final 4-ul Champions League
05/04/2022 LA 18:07