Baschetul e în doliu, după ce legenda Bill Russell ne-a părăsit. De 5 ori MVP, pivotul de 208 centimetri al lui Boston a cucerit 11 titluri NBA, ca jucător, mai mult decât orice alt baschetbalist în istorie.
Draftat în 1956, de pe poziţia a doua, de către Celtics, Russell a schimbat istoria francizei, care în prezent e una dintre cele mai puternice din istoria NBA. I-a luat un singur sezon să o facă pe formaţia din Boston campioană, pentru ca, după doar doi ani petrecuţi în Liga Nord Americană de Baschet, să fie desemnat cel mai bun jucător pentru prima oară (MVP în 1958).
În total, Bill Russell a fost selectat în NBA All-Star de 12 ori (fără întrerupere din 1958 până în 1969). Deşi cifrele sale arată impresionant, cariera lui putea fi una mai lungă, Russel decizând să se retragă la 35 de ani, când era încă în vârf de formă.
Baschet
Performanță incredibilă pentru Sabrina Ionescu în WNBA! Este singura care a reușit asta
ACUM 2 ORE
Ulterior, el a îmbrăţişat cariera de antrenor (a câştigat două titluri din această postură), conducându-le pe Boston, Seattle SuperSonics şi Sacramento Kings. Pentru generaţiile mai tinere, Bill este în primul rând cunoscut pentru vocea sa inconfundabilă, el devenind ulterior şi un comentator de primă mână.
Fără a marca enorm în meciurile din NBA - a avut o medie de "doar" 19 puncte în întreaga carieră - Bill Russell e considerat de cei mai mulţi dintre specialişti drept cel mai bun jucător defensiv din istorie. A reuşit în 12 sezoane la rând peste 1000 de recuperări şi deţine un record greu de egalat: peste 50 de recuperări într-un singur meci. Doar Wilt Chamberlain a mai reuşit, în toată istoria NBA, să treacă pragul de 50 de recuperări într-o partidă.
Pe lângă recordurile stabilite în NBA, uriaşul din Oakland a cucerit şi aurul olimpic, la Melbourne 1956.
NBA
LeBron James mai are o dorință înainte de a se retrage din NBA. Ce își dorește starul lui Lakers
IERI LA 16:40
NBA
Stephen Curry a numit jucătorii săi preferați din istoria NBA. LeBron James nu este pe listă
IERI LA 14:19